NRK Meny
Normal

Raketter frister ikke i regnværet

Væromslaget gjør at Nord-Trøndelag og andre fylker langs kysten får store mengder regn på nyttårsaften. Med 120 mm regn på 24 timer frister det lite å stå ute og tenne på raketter, og det påvirker salget.

Fyrverkeri

Nyttårsaften går rakettene til værs landet rundt, men i Nord-Trøndelag kan det dårlige været legge en demper på feiringen.

Ekstremværet Mons er ventet å gi mye regn både tirsdag og på nyttårsaften. Særlig i Namdalen og nordover. Mange fyrverkeriselgere er redd det gir dårligere salg.

– Frykter laber stemning

– Vi har hatt en ganske god start på salget, men jeg er redd for omslaget i været. Det er jo ikke så moro å stå ute med krutt når det regner i bøtter og spann, sier Aksel Gregersen ved Plantasjen i Namsos.

Heller ikke Sofien Holvik ved Coop Namsos er veldig optimistisk.

– Jeg tror dessverre det blir en heller laber nyttårsstemning når det blir så vått. Jeg tror færre vil kjøpe raketter i år, sier han til NRK.

Terje Skogheim ved Namsos Sykkelsenter selger raketter for aller første gang.

– Til vanlig selger vi sykler, men vi håper å få til litt vinteraktivitet ved ås elge fyrverkeri. Vi håper nå å tjene litt penger på salget, men frykter det dårlige været som er meldt, sier Skogheim.

– Må kle seg godt

Ivar Lund ved firmaet L. Johansen er mer optimistisk og tror raketter er en viktig del av tradisjonene rundt nyttårsfeiringen.

– Været tror jeg ikke vil bli noe problem. Det er jo bare å kle seg godt og komme seg ut. For raketter er en tradisjon på nyttårsaften, og det vil mange ha. Derfor tror jeg ikke salget blir så mye dårligere i år enn før, sier Ivar Lund.