Rådmanns-bråk etter kommunesammenslåing

Leksvik og Rissa er to av kommunene som blir slått sammen. På et ekstraordinært formannskapsmøte tirsdag skal politikerne behandle betingelsene til rådmannen som slutter.

Avstemning kommunenavn, rådmann Kai Terje Dretvik og ordfører Steinar Saghaug

Det stemmes for en kommunesammenslåing i kommunestyret i Leksvik i desember i fjor. De som står og teller er fra venstre rådmann i Leksvik, Kai Terje Dretvik og ordfører Steinar Saghaug.

Foto: Anders Ulvolden/NRK

Politikerne er innkalt til ekstraordinært møte i Vanvikan i Leksvik klokka 8 tirsdag morgen

Årsaken er at det har kommet sterke reaksjoner på et vedtak som politikerne gjorde sist torsdag:

Dagens rådmann i Leksvik, Kai Terje Dretvik, skal få full lønnet studiepermisjon i over ett år fra 15. september i år til 2017 når han skal studere jus.

Dretvik har tidligere gått med på å slutte som rådmann mot at han blir kommuneadvokat i den nye sammenslåtte kommunen som skal hete Indre Fosen.

Steinar Saghaug, ordfører i Leksvik

Ordfører i Leksvik, Steinar Saghaug, håper det snart blir ro og at de får på plass en avtale med dagens rådmann.

Foto: Anders Ulvolden/NRK

Gullkantet avtale

Ordfører i Leksvik, Steinar Saghaug, innrømmer at dette har blitt en vanskelig sak for kommunen.

Saghaug er ny som ordfører og ble i vår klar over at det var inngått en gullkantet avtale med rådmannen da han gikk med på å bli kommuneadvokat.

Avisa Fosna-Folket har avdekket at Dretvik skulle få fire årslønner i etterlønn dersom han sluttet som kommuneadvokat, det vil si minst 3,7 millioner kroner. Avtalen gikk også ut på at han hadde krav på tre uker ekstra ferie i året, rett til hjemmekontor og et punkt om å sikre hans fremtidige pensjonsvilkår.

Denne avtalen er erkjent ugyldig i Leksvik fordi den hemmelige avtalen kun ble undertegnet av daværende ordfører Einar Strøm og Jahn K. Winge, ifølge Fosna-Folket.

Ordfører i Rissa, Ove Volla, ordfører i Leksvik, Steinar Saghaug og rådmann Kai Terje Dretvik

Vigdis Bolås fra venstre er rådmann i Rissa og blir ny rådmann i den sammenslåtte kommunen. Videre på bildet ordfører i Rissa, Ove Vollan, ordfører i Leksvik, Steinar Saghaug og rådmann i Leksvik, Kai Terje Dretvik.

Foto: Anders Ulvolden/NRK

Ekstraordinært møte

Nå er det politisk uenighet i Leksvik om hvilke betingelser rådmannen skal få når han tar studiepermisjon.

Leksviks Høyre-ordfører, Steinar Saghaug, sier til NRK at det på dagens ekstraordinære formannskapsmøte skal diskuteres om det skal bli inngått en sluttpakke.

– Formannskapet vil diskutere innholdet i permisjonsavtalen på nytt. Det har kommet reaksjoner på betingelsene. Det er også er satt fram et ønske om å forhandle fram en sluttpakke, sier Saghaug.