NRK Meny
Normal

Rådmannen ble advart

Torsdag fikk kommunestyret i Namsos for første gang se brevet med sterke advarsler om leiekontrakten for Rock City. Et brev rådmannen, som signerte kontrakten, sier hun aldri har hørt om.

Rock City

Rådmann i Namsos, Hege Sørlie, sier hun ikke har sett brevet fra kommunens advokat som advarer mot leiekontrakten for Rock City.

Foto: NRK

Før den omstridte leiekontrakten ble underskrevet, sendte kommunens advokat Ivar Hustad et brev til rådmann Hege Sørlie med kritiske kommentarer til ordlyden i avtalen.

Torsdag kveld kom endelig brevet frem i offentligheten.

Sterk advarsel

Hege Sørlie

Rådmann Hege Sørlie signerte leiekontrakten for Rock City.

Foto: Espen Sandmo/NRK / NRK

Dette skriver advokaten i sine bemerkninger:

«Dette må være det kontraktsformular som benyttes overfor godtroende som ikke vet bedre. Det er sjelden å se en husleiekontrakt med så stor slagside. Utleier har tatt med rubbel og bit i sin favør "for alle tilfellers skyld".»

At rådmannen signerte leiekontrakten til tross for denne sterke advarselen, vil ikke gå upåaktet hen fra politikernes side.

– Det dukker opp nye ting hele tiden. Derfor bestemte vi i dag at vi skal ha et utvalg som skal jobbe med tillit til rådmannsapparatet, sier Høyres gruppeleder Tom Collett Prytz.

– Dette brevet vil bli tatt opp i utvalget, og diskutert med rådmannen.

Uventet mistillitsforslag

Marika Aakervik Pedersen

FrPs Marika Pedersen overrasket kommunestyret med å reise mistillit mot rådmannen.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

På torsdagens kommunestyremøte fremmet FrP et mistillitsforslag mot rådmannen i Namsos.

– På bakgrunn av informasjon i KomRev-rapporten har Fremskrittspartiet ikke lenger tillit til rådmannen, sa Marika Pedersen fra talerstolen, før møtet lukket dørene.

Representanter fra andre partier reagerte på å plutselig få en personalsak i fanget. SVs Kåre Aalberg minner om at kommunestyret er arbeidsgiver for rådmannen.

– Jeg synes dette er dårlig politisk håndverk. Dette er kun politisk profilering, sier han til NRK.

– Føler jeg har tillit

Mistillitsforslaget fikk ikke støtte fra noen av de andre partiene. Rådmann Hege Sørlie skal dermed jobbe videre med utfordringene rundt Rock City.

– Det blir krevende fordi det er så mye å ta tak i. Men jeg føler jeg har fått beskjed om å bare stå på videre, sier Sørli.

Hun synes det har vært en ryddig debatt.

– Jeg har fått bekreftet at jeg har tillit i kommunestyret.