Rådmann får full lønn under studiepermisjon

Formannskapet i Leksvik vil ikke stoppe vedtaket om full lønn til rådmannen mens han studerer.

Formannskapet i Leksvik

Rådmannens sluttpakke og studiepermisjon ble diskutert under et ekstraordinært formannskapsmøte i Leksvik.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Tirsdag morgen var politikerne i Leksvik innkalt til et ekstraordinært formannskapsmøte.

Årsaken til møtet var at det sist torsdag ble gjort et vedtak som gikk ut på at dagens rådmann, Kai Terje Dretvik, skulle få fullt lønnet studiepermisjon i over et år mens han studerer jus.

Det førte til sterke reaksjoner og politisk uenighet i Leksvik. Derfor ble det kalt inn til et ekstraordinært formannskapsmøte for å diskutere hvilke betingelser rådmannen skulle få når han tar studiepermisjon.

– Får full lønn

Etter å ha diskutert saken i over to timer ble det til slutt bestemt at innstillingen fra torsdagens formannskapsmøte vil stå som før.

– Forutsatt at det blir godkjent i kommunestyret, så vil Dretvik få studiepermisjon med full lønn, sier varaordfører, Bjørnar Buhaug (Sp), til NRK etter møtet.

– For lukrativt for ham

Buhaug mener avtalen var det beste de klarte å komme frem til for å få begge parter til å signere avtalen, men at det ikke er det beste for Leksvik kommune.

– Jeg synes avtalen er for lukrativ for hans vedkommende, og at Leksvik kommune kommer litt dårlig ut i avtalen, sier Buhaug.

– Men det handler om å finne en løsning på en vanskelig sak, sier han.

Vedtaket var ikke enstemmig, da Senterpartiets to representanter stemte imot.

– Vi i Senterpartiet ønsket at han skulle ta en sluttpakke, sier Buhaug.

Video fra Trøndelag

På dagen i dag er det 25 år siden det lokale bandet After Dark gikk over til å bli D.D.E. under en konsert på et utested i Namsos.
Det er akkurat 25 år siden de stod på scenen som D.D.E. for første gang. Siden lanseringa i hjembyen Namsos har de erobra landet og gitt oss ei rekke hits. Nå kan det være nye låter på gang.
Neste uke starter NM i hopp og kombinert i Trondheim. Vi har tatt turen til Granåsen og møtt noen av de som kanskje er framtidas NM- og OL-mestre.