NRK Meny
Normal

Publikumsrekord i Olavshallen

Sjefen for Trondheims kunstneriske storstue jubler. Aldri før har de solgt så mange billetter og hatt så mange utsolgte forestillinger.

Are Kalvø

HUMOR TRAKK FOLK: Det som solgte best på Olavshallen i 2015 var humor. Blant hadde Are Kalvø (bildet) fullt hus.

Foto: Pressefoto: Olavshallen

– 2015 har vært et historisk bra år for Olavshallen, vi har satt publikumsrekord og vi har i løpet av våre snart 27 år aldri solgt så mange billetter og hatt så mange ekstraforestillinger, sier Bjørgvin Thorsteinsson som er direktør i Olavshallen.

Fasiten sier 163.350 besøkende totalt fordelt på 284 forestillinger. Det er 5111 mer enn forrige historiske rekord som var i 2013.

Gir Sverresborg litt av æren

Thorsteinsson mener at det brede kulturtilbudet i byen har ført til at trønderne har blitt kjappere til å kjøpe billetter:

– Vi tror at desto flere som tilbyr god kvalitet og stor bredde i kultursammenheng så er det flere som kjøper billett. Jeg tror også at Sverresborg og at Trondheim som by har fått en internasjonal scene har gjort at folk har fått øynene opp for at man må være tidlig ute fordi det blir utsolgt.

Fra forestillingen "Hakkebakkeskogen"

KLASSIKER: Egner-klassikeren 'Hakkebakkeskogen' gjestet Olavshallen i 2015.

Foto: Pressefoto: Olavshallen

Det som solgte best i fjor var humor. Den britiske komikeren Jimmi Carr besøkte Olavshallen, det samme gjelder Are Kalvø og Norsk Revyfestival som solgte fulle hus.

Men det var mye som solgte bra, også julekonsertene var godt besøkt. Spesielt DDE med fem konserter solgte flere billetter enn før. Trondheim Symfoniorkester hadde i snitt 1016 besøkende per konsert i fjor. Også dette er en økning fra året før.

Trondheim Symfoniorkester

Trondheim Symfoniorkester hadde i snitt 1016 besøkende per konsert i fjor. Også dette er en økning fra året før.

Foto: Pressefoto: Olavshallen / FRED JONNY