NRK Meny
Normal

Taper kampen om tilskuerne

Det har bare vært halvfulle tribuner på de to første forestillingene til tross for strålende vær.

Spelet om Heilag Olav hadde premiere i strålende sommervær fredag, men amfiet var slett ikke fullt.

– Vi hadde totalt 2.850 tilskuerne fredag og omtrent 2.500 i går, sier salgs- og markedssjef ved Stiklestad nasjonale kultursenter , Ingegerd Eggen.

Hun vil ikke si at hun er skuffet over publikumstilstrømningen, men sier at de har plass til adskillig flere tilskuerne. Senest i fjor var det over 6000 på en av forestillingene.

– Da hadde det vært dårlig vær og lite publikum på de første forestillinene, så når godværet slo til på olsokdagen da strømmet folk til, sier Eggen.

Ingegerd Eggen, salgs- og markedssjef, Stiklestad Nasjonale kultursenter

Ingegerd Eggen håper publikum vil strømme til på de to siste forestillingene.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Totalt har det vært mellom 14.000 og vel 20.000 som har sett Spelet de siste åra. Om det oppnås i år, etter de to forestillingene søndag og torsdag, er uvisst.

– Olsokdagen er alltid den mest populære speldagen, og vi har forhåndssolgt svært bra til den kvelden, så vi har fortsatt håp om å komme opp på «normalen» i antall solgte billetter, sier salgssjefen.

Hun sier det er umulig å finne en grunn til at folk ikke strømmer til. Hun sier været har stor betydning, rollebesetningen og regissøren virker inn, men hun tror den viktigste grunnen er at det de siste åra har blitt så mange spel.

– Vi konkurrerer jo om folks oppmerksomhet og folks pengepung med svært mange andre spel og andre tilbud med høy kvalitet, sier salgs- og markedssjef ved Stiklestad nasjonale kultursenter, Ingegerd Eggen.

Hæren er samlet etter slaget på Stiklestad

Hæren er samlet etter slaget på Stiklestad

Foto: Kaja Kristin Ness / NRK