– Jeg må tenke på meg og min familie

I Namsos sitter daglig leder ved Rock City, Åsmund Prytz, og vurderer om han skal kjempe videre for å beholde jobben etter at han fikk sparken i forrige uke.

Åsmund Prytz

Åsmund Prytz er ikke ønsket av Rock City lenger. Nå må han bestemme seg om han vil ta saken til retten eller ikke.

Foto: Rock City

– Først må jeg få et skriftlig grunnlag knyttet til hva som er oppsigelsesårsaken. Det må jeg se på i samarbeid med en juridisk rådgiver, så må jeg ta en vurdering etter det, sier Prytz.

Før sommeren ble det kjent at styret ønsket noen andre enn Prytz i lederrollen i Rock City. Fredag sist uke fikk han beskjed om at han er oppsagt fra sin stilling.

Nå vurderer han å ta saken til arbeidsretten.

Tenker på familien

Oppsigelsestiden er på seks måneder, og han har tenkt å møte på jobb det neste halvåret, selv om han nå har fått sparken.

Han tenker også på det han og familien ofret for å ta turen tilbake til Namsos.

– Jeg har flyttet hit med familien min, og har sagt opp en relativ god og trygg jobb i Oslo. Jeg må tenke på meg og min familie.

Åsmund Prytz kom inn som daglig leder i Rock City for to år siden for å rydde opp i de store økonomiske problemene selskapet slet med. Nå er ryddejobben gjort og økonomien under kontroll.

Verken styreleder Gunnar Robert Sellæg eller Namsos-ordfører Morten Stene har ønsket å kommentere konflikten. Prytz på sin side er opptatt av åpenhet om nesten alt når det gjelder Rock City

– Ja, det mener jeg bestandig. Rock City må ha en åpen profil, og at vi har bred forankring til lokale og sentrale politikere. Vi må ikke holde ting hemmelig, sier han.

Gunnar Robert Sellæg

Det skal være manglende fremdrift i realisering av det nasjonale mandatet som er grunnen for at Gunnar Robert Sellæg og resten av Rock City-styret ikke ønsker Prytz lenger.

Foto: Julie Haugen Egge/NRK

Har fortsatt tro på Rock City

Den daglige lederen tror mye av Rock Citys framtid nå er avhengig av at de har tillit i musikkbransjen.

– Jeg tror musikkbransjen ser at det er et unikt anlegg som ligger i Namsos. Vi må bruke den skreddersydde infrastrukturen som er i våre lokaler, for at vi skal lykkes.

Prytz vil ha flere artister dit, hvis han får fortsette.

– Jeg føler at konserter og næringsutøvere innom bygget her er et viktig virkemiddel for oss å til å opprette en faglig forankring for rock city. Det er viktig for at Rock City skal lykkes.

Ønsker mer statsstøtte

I dag får Rock City 6 millioner kroner i statsstøtte, men Prytz mener de bør få mer.

– Vi bør være en aktører på linje med dramatikkens hus og andre sentrale aktører, vi bør sikte mot økte inntekter.

Flere politikere frykter personkonflikten i selskapet kan påvirke viljen til å bevilge mer penger til Rock City, og uten statsstøtte er det slutt. Derfor er det knyttet stor spenning til statsbudsjettet som legges fram 8. oktober.

– Statsbudsjetter er ferdiglagt. Det som kan skje er gjennom debatter i Stortinget. Mitt inntrykk er at mange er fornøyd med jobben Rock City har gjort, og er villig til å putte mer penger i Rock City.