NRK Meny
Normal

Prøver å tilrettelegge for voldsofferet

Offeret etter voldsepisoden ved Charlottenlund videregående skole sier han ikke føler seg helt trygg. Rektor ved skolen sier de jobber med at han skal få fullføre skoleåret på en god måte.

Mobilvideo av vold på videregående skole.

En 20 år gammel elev ble banket opp på Charlottenlund videregående skole.

– Vi har fokusert på at dialogen med fornærmede skal være god, sier rektor ved Charlottenlund videregående skole, Nina Hoseth til NRK.

Nina Hoseth

Rektor Nina Hoseth sier skolen har en god dialog med den fornærmede.

– Vi vil være sikre på at han skjønner at vi står veldig på service-siden med tanke på at han skal fullføre skoleåret på en god måte, sier Hoseth.

NRK skrev i forrige uke om en voldshendelse ved skolen, der en 20 år gammel ble lokket inn i en garderobe og banket opp av medelever. En video av hendelsen ble delt på sosiale medier.

Det 20 år gamle offeret sa til NRK før helgen at han ikke følte seg helt trygg på skolen, drøyt en uke etter hendelsen.

voldsoffer

Offeret etter hendelsen sa fredag til NRK at han ikke følte seg trygg på skolen.

Foto: Grete Thobroe / NRK

Flere voksne til stede

I et brev til de foresatte ved skolen, sendt ut mandag, skriver Hoseth at «skolen fremover vil ha et spesielt sterkt fokus på trygghet». Dette skal de blant annet gjøre gjennom økt tilstedeværelse av voksne i fellesarealer når elevene har pauser.

– Vi har også miljøarbeidere i større grad inn i de gruppene der det er behov for det. Det er først og fremst tettere med voksne i hele bygget, sier Hoseth.

Gjerningsmann ikke på skolen

Den antatte gjerningsmannen, i tillegg til de som filmet og ellers var i garderoben, blir i disse dager avhørt av politiet. Skolen får ikke muligheten til å snakke med dem før politiet er ferdig med sine avhør, sier Hoseth.

– Vi må vente til de er ferdig før vi snakker med dem, så vi ikke skal ødelegge for etterforskinga.

Den som utøvde volden, som fire ganger tidligere har blitt anmeldt for vold, har ikke vært på skolen siden hendelsen skjedde. De andre involverte deltar i undervisningen parallelt med avhørene.

– De som var til stede, får lov til å delta i undervisninga mens de venter på hva som skal skje. Vi har dem under oppsikt, og de skal ikke kunne være til ubehag for andre elever, sier Hoseth.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.