NRK Meny
Normal

Protest mot storhall i Trondheim

Flere hundre møtte opp på Torget i Trondheim i kveld, i protest mot planlagt storhall.
- Vi må stoppe nye Spektum på Nidarø.

Protestmøte storhall Torget Trondheim 1

Flere hundre møtte opp på folkemøtet på Torget i Trondheim kveld for å vise motstand mot planene om storhall på Nidarø. Det var en rekke apeller og kulturinnslag.

Foto: Lars Erik Skjersæth / NRK

Det sier en av initiativtagerne til protestmøtet, Ingrid Skjøtskift, selv kommunalråd fra Høyre i Trondheim. Hun tilhører det politiske mindretallet, som går imot planene om en ny og større hall der dagens Trondheim spektrum ligger på Nidarø.

Vil vise fram opposisjonen

– Vi vil vise fram at det er en sterk opposisjon til det som nå skjer. Det er en dårlig ide å bygge der, nederst i ei blindgate, det er uløste trafikkproblem, uløste problem knytta til beredskap – og ikke minst: Det vil være feil bruk av det flotte grønne området som vi har på Øya, sier Skjøtskift.

Trondheim trenger ny storhall av flere grunner. Ikke bare trenger dagens Trondheim spektrum til reperasjon og ombygging, men byen trenger også flere håndballbaner – og ikke minst ønsker Trondheim å være vertsby under håndball-EM i 2020. Da må det ny hall til, med plass til 8000 tilskuere.

Nidarø storhall

Presentasjon av den planlagte nye Trondheim spektrum sett fra en annen vinkel.

Foto: Illustrasjon: Link arkitektur

Så langt har det poltitiske flertalet gått inn for utbygging av storhallen på Nidarø, men siste vedtaket i bystyret ber rådmannen om å oppdatere og kostnadberegne også alternativer til Øya - på Sorgenfri, Sluppen og Brattøra.

Hjerte for Nidarø - hjerte for byen

Protestmøte Torget i Trondheim - plakater

Klar tale på Torget i kveld.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Ved siden av Høyre, har også SV og Venstre markert seg mot planene. Og blant dem som deltok på protestmøtet på Torget i kveld var SV's stortingsrepresentant Snorre Valen, mens tidligere Høyre-ordfører Marvin Wiseth ledet det hele som konferansier, under mottoet "Hjerte for Nidarø - hjerte for byen".

Ivar Gafseth og Tore Johansen på Torget

Gutta fra 'The Julekalender', Ivar Gafseth og Tore Johansen, stilte også opp på Torget i kveld.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

En rekke kulturkrefter underholdt; Henning Sommero, Ulf Risnes og studentkoret Candiss, alle med målet om å stanse utbyggingen på Nidarø.

- Men hvor realistisk er det, Ingrid Skjøtskift?

- Etterhvert som saksutredningene kommer nå, så vil vi se at det melder seg mange flere problem knytta til denne utbygginga enn det vi har sett tidligere. Og dette vil tilsi at det er lurt å se på andre alternativer, sier Høyre-kommunalråden i Trondheim.

Studentkoret Candiss protestmøte Torget

Studentkoret Candiss var blant dem som protesterte på Torget i kveld.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK