NRK Meny
Normal

Prosjektkonto

Etter flere henvendelser fra både kjente og ukjente, har jeg besluttet å offentliggjøre en prosjektkonto, der alle som ønsker å bidra i prosjektet, kan sette inn penger.

Marias Elvis-bil. For første gang skal det lakkeres
Foto: Ståle Tonning / NRK

Alle bidrag som kommer inn på denne kontoen, blir anonymisert og vil kun offentliggjøres dersom det er ønskelig.

Fortsatt mangler en del penger for å fullfinansiere det spektakulære prosjektet jeg har begynt på, nærmere bestemt ca 500 000 kr. Hele forrige uke gikk med til møtevirksomhet for å diskutere ulike tilskuddsordninger som kan redde deler av prosjektet. Men fortsatt er det andre utgifter som må dekkes. Dere som ønsker å bidra med penger, kan følge med på bloggen min for å se hvordan pengene disponeres, og jeg er kjempeglad for hvert bidrag som kommer inn.
Prosjektkonto i Sparebank 1 er: 4 202 06 41082

Det går fremover

Ellers går det fremover med bilen, og med arbeidet. Jeg har en selvpålagt deadline som jeg må bli ferdig med til lakksponsoren min fra BASF Glasurit kommer opp til Trøndelag igjen om kort tid. Nå er jeg ferdig å lakkere ramme, forstilling, bakaksel og gulvet under bilen. Resultatet ble kjempebra..:-)

Jeg har montert motor, automat og mellomaksel, og venter nå på det elektriske anlegget som jeg har fått laget på bestilling fra Sverige. Jeg må montere elsystemet før jeg kan montere innerskjermer, frontstykke, panser og skjermer- ellers kan det bli vanskelig å trekke kablene.

Samtidig er jeg kommet godt i gang med grunnarbeidet på bilen utvendig. Før jeg kan lakkere utvendig basefarge, må jeg bli ferdig med den innvendige lakkeringen. Det blir mange timer med sparkling/slipin og sprøyting av sprøytesparkel/fyller før jeg kan lakkere bilen- det er denne prosessen som er den største jobben, bortsett fra ombyggingen av karosseriet.

Mange bekker små.....

Bare på moro skyld, regnet jeg ut hvor mange kroner jeg har brukt på slipeskiver, for å slipe ned sveiser på bilen- og kom frem til at dersom jeg hadde betalt fullpris, ville regningen ha kommet seg på over 5000 kroner. Og dette er bare i slipeskiver. Skal man da regne på sveisegass med påfyllinger, sveisetråd, kappskiver, slipeskiver for lakk etc, kommer regningen på mellom 15-20 000 kr. Og dette er bare materialer for å kunne ferdigstille sveisingen.

Mange reagerer på det høye budsjettet i prosjektet, helt til de ser helheten i alle produktene og tjenestene jeg trenger. Bare regningen jeg fikk for kromming av 2 støtfangere, samt litt utvendig listverk, kom seg på 146 000 kroner pluss moms.
Da er det ikke rart at budsjettet blir skyhøyt..:-(

Ingen besøk ennå

Det gleder meg stort å se at det går fremover med bilen. Jeg får mange henvendelser fra folk som vil komme til verkstedet for å se hva jeg driver med, men jeg har rett og slett ikke tid til besøk. Tiden, som begynner å dra i vei nå- blir bare kortere, og stresset økende for å bli ferdig i tide.
Samtidig styrer jeg hele virksomheten alene, og har derfor alt papirarbeid og møtevirksomhet selv. Da blir det ikke tid til overs.. Men fortvil ikke, for bilen blir å skue når den er ferdig..:-)

Da har jeg tid til besøk i verkstedet.. Men dere skal vite at jeg setter pris på at dere følger med i prosjektet mitt og er interessert i alt som skjer på godt og vondt..:-) Men nå kaller pliktene igjen, en snart ferdig Cadillac skriker etter meg fra verkstedet og ber meg
komme, så jeg må virkelig gå nå..:-)) Med ønske til alle sammen der ute om nydelig aftenstemning i vårsolen!! Ny oppdatering om en ukes tid. T.C.B

I have established a project account, where people who want to, can participate with money to make sure that the project can continue with full speed. I am finished with some of the painting. I have installed the engine and transmission, and it's really starting to look like a car again. I have a deadline to reach before my sponsor from BASF Glasurit is coming over to my garage again in a week or two. Looking forward to start the custompainting of the car. But first I have to place the Cadillac to the motor upholsterer for a week, so he can start working on th floor mats and the ceiling. Kind regards to everyone, take care..:-)
New update next week..

Maria De'Moon, Hell- Norway