NRK Meny
Normal

Kjørte opp - så kjørte han i fylla

Få timer etter at han fikk førerkort ble 22-åringen fra Verdal stoppet av politiet fordi han kjørte i alkoholpåvirket tilstand og i for høy hastighet med tre passasjerer i bilen.

Verdal

Det var på E6 ved kommunegrensa mellom Verdal og Levanger at 22-åringen ble tatt.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Politiet vet ikke når på fredag han kjørte opp, men førerkortet ble inndratt på E6 ved Rinnleiret i Levanger ved 2-tida natt til lørdag.

– Jeg vet ikke hvilke adjektiver jeg skal bruke om dette her, sier operasjonsleder i politiet, Rune Reinsborg oppgitt.

Han mener den nybakte sjåføren har vist en total mangel på respekt for trafikkregler og trafikksikkerhet.

– Her er alt hivd over bord med en gang. Jeg kan ikke huske å ha vært borti noe slikt tidligere.

Reagerte på råkjøring

Bilen ble stanset fordi politiet reagerte på at den holdt for høy hastighet på en lang rett strekning med 70-sone. Det ble ikke gjennomført fartsmåling, så det er uklart hva farten var.

– Men bilen kjørte åpenbart over fartsgrensa, sier operasjonslederen.

To patruljer samarbeidet for å få stanset bilen. Føreren skal ikke ha stanset umiddelbart da han ble klar over at politiet lå bak, så tjenestemennene oppfattet det som om han prøvde å unndra seg kontroll.

– Jeg vet ikke hva han tenkte, men han stoppet etter kort tid.

To førerkort inndratt

I bilen satt det fire menn, alle fra Verdal. Bileieren satt synlig beruset i passasjersetet. Også han fikk beslaglagt førerkortet og kan vente seg et forelegg fra politiet.

– Han rammes av å låne bilen sin til noen som ikke fyller vilkårene for å kjøre, sier Reinsborg.

Det er tatt blodprøve av den 22 år gamle sjåføren. Hvor lenge førerkortet beslaglegges avhenger av størrelsen på promillen og graden av uaktsomhet.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.