Private betaler for kommunal oppussing

I Namsos ber nå kommunen om økonomisk hjelp fra både næringsliv og privatpersoner for å få rustet opp Festplassen i sentrum av byen.

Marte Jensen Festplassen Namsos

Prosjektleder Marte Jensen lover en langt flottere plass i Namsos sentrum når oppussingen av Festplassen blir ferdig til sommeren.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Etter 50 år uten at noe særlig er blitt gjort, skal Festplassen i Namsos sentrum nå pusses opp. Og kommunen ber private bidra med penger, forteller prosjektleder Marte Jensen.

– Ja, responsen har vært god, og vi har et mål om å få inn 300.000 kroner. Vi er ikke så langt unna, sier Jensen til NRK.

Fra 100.000 til 100 kroner

Til nå har det kommet inn beløp fra 100.000 til 100 kroner, og både Namsos kommune og fylkeskommunen har også gitt penger.

– Alle pengene fra de private går direkte til den nye lekeplassen på 250 kvadratmeter som vi skal lage. Så desto mer penger som samles inn, jo bedre blir lekeplassen, sier Jensen.

Ingen har så langt reagert negativt på kommunens bønn om hjelp fra private, men det er ikke bare ny lekeplass namsosingene får for pengene.

– Mer urban

– Vi skal også legge nytt dekke, lage en universell utforming som er farbar for alle, ruste opp scenen, og lage nye innganger. Hele plassen skal bli mer urban, sier prosjektlederen.

Festplassen, Torvet, eller Parken som den het før 2. verdenskrig, er Namsos mest sentrale plass foran Samfunnshuset og kirka. Men lite er blitt gjort her de siste tiårene, og det vises i dag.

– Men det skal bli veldig fint her når vi tar i bruk den nye plassen til sommeren. Foreløpig har vi satt 7. juli som åpningsdato, sier Jensen.

Festplassen i Namsos

Festplassen under Namsosmartnan i 2015 da NRK arrangerte valgdebatt på scenen.

Foto: Espen Sandmo / NRK