Priser gyllen omvei

”Den Gyldne Omvei” på Inderøy fikk i dag Bondevettprisen fra Norges Bondelag.

Delegasjon fra "Den Gyldne Omvei"

Delegasjonen (fra venstre) Elisabeth Tronstad, Astrid Aasen, Liv Elin Olsen og Klaas Jan Jonkman fra 'Den Gyldne Omvei' har nettopp motatt Bondevettprisen i Berlin. Helt til venstre står landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Foto: Kristin Haug / NRK

Et jordnært andelslag ble i dag hedret i Berlin. For på selve åpningsdagen til en av verdens største mat- og reiselivsmesser, Internationale Grüne Woche, fikk ”Den Gyldne Omvei” fra Inderøy ekstra heder og ære.

Bondevettprisen
Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Hederen kommer i form av Bondevettprisen, og den får andelslaget bak ”Den Gyldne Omvei” fordi de har gjort omveien til en merkevare.
Det var Norges Bondelag som delte ut prisen til Elisabeth Tronstad som driver Inderøy Slakteri. Hun er én av de vel 20 andelshaverne i ”Den Gylne Omvei.” Hun takket for prisen på denne måten.

- Vi representerer nettopp sunt bondevett, og synes det er flott at Bondelaget gir oss denne hederen. Dette har vi fortjent, sa en godt fornøyd Tronstad.

Sammen med Astrid Aasen fra Gangstad gårdsysteri, var Tronstad spesielt invitert til å delta på Grüne Woche. Delegasjonen fra Inderøy i Berlin teller i år fire personer.
Prisen er et diplom.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, programleder Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens første Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens første Midtnytt