Premiereklar igjen!

Nok en bok av Anne B. Ragde er sceneklar på Trøndelag Teater. Denne gangen er den siste bok i trilogien om slekta på Neshov, "Ligge i grønne enger", som er dramatisert.

Forfatter Anne B. Ragde
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Så er det i gang igjen. I fjor gikk dramatiseringen av Anne B. Ragdes ”Berlinerpoplene” over all forventning ved Trøndelag teater. Publikum kunne ikke få nok av familien Neshov og nå er det klart oppfølgeren ”Ligge i grønne enger” i sceneversjon.

Billettene selger

Etterspørselen etter billetter har vært stor. Hele 40 prosent av billettene er solgt nå en uke før premieren.

- Innholdet er så allmennmenneskelig, det er noe som angår oss alle, sier regissør og teatersjef Otto Homlung. Det handler om å forlate et hjem, å ha et hjem å komme tilbake til, å søke tilbake til sine røtter. Dette appellerer til publikum, sier Homlung.

Ragde med premierenerver

Forfatteren selv; Anne B Ragde har samarbeidet med Otto Homlung med dramatiseringen av stykke og fulgt prøvene, men like fullt er hun nervøs foran premieren om en uke.

- Alt skal jo klaffe, og lenken er aldri sterkere enn det svakeste leddet, sier hun.

"Ligge i grønne enger" er et mørkere stykke enn ”Berlinerpoplene”. Livet har blitt veldig konfliktfylt for hovedpersonen Torunn. Hun klandrer seg selv for farens selvmord – han tok livet sitt fordi hun sa hun ikke ville overta gården Neshov.

- Hun føler seg skviset fra alle kanter, og må sette sitt eget liv på vent, sier Ragde, som ser fram til premieren på Trøndelag Teater.

Ligge i grønne enger
Foto: Mari Wedø / NRK