Postpakken som aldri kommer fram til riktig adresse

Det er tre og en halv måned siden Peder Haugfos bestilte det som skulle være en sommergave til ham selv. I løpet av denne tiden har pakken reist mange hundre mil.

Peder Haugfos

EN POSTPAKKE I MANKO: Peder Haugfos har i grunn mistet trua på at bildet han bestilte i juli i år noen gang når postkassen i Trondheim.

Foto: Bjørn Steinar Gundersen/NRK

Peder Haugfos bor i Trondheim, jobber i P3 og er en ivrig samler av gamle bilder. Det var i sommer han kom over et bilde på en auksjon i Sverige. Normalt tar hjemleveringa i utgangspunktet to til tre dager.

– Nå har det gått snart fire måneder og pakken er ennå ikke levert til meg. Den er sendt på kryss og tvers i hele Norden, sier Haugfos.

Har tilbakelagt mange hundre mil

Han mener det er et system som har sviktet totalt.

– Den er sendt i en loop mellom Oslo-Trondheim-Oslo-Trondheim-Danmark-Tiller-Stockholm og så videre. Jeg tipper den har tilbakelagt 500–600 mil, sier en litt frustrert bildesamler.

Haugfos har vært i kontakt med posten opp til flere ganger, men opplever å bli henvist videre.

– Det er jo kjipt. Bildet er kjøpt og betalt, og det finnes bare et eksemplar, sier han.

Sporingsforsendelse

MANGE MIL: Sporingsforsendelsen til pakken er på flere sider. Dette er bare et lite utdrag.

Foto: Printscreen PostNord

Posten beklager

Ifølge pressesjef hos Posten Norge, John Eckoff, har det skjedd flere feil underveis med leveransen. Både Posten og PostNord har skyld i kaoset.

– Vi har full forståelse for at dette oppleves som en vanskelig situasjon. Vår jobb er å få pakken dit den skal til rett tid, men her er det flere ting som har gått galt, sier han.

Posten i Trondheim mottok pakken først i oktober, og da hadde de ansvar for å levere den til riktig adresse.

– Det viser seg at vi har sendt pakken tilbake til PostNord igjen, og dette er nok en menneskelig feil. Det er bare å beklage. Dersom den kommer i vår besittelse på nytt, så skal vi gjøre det vi kan for å få den til riktig sted, sier Eckoff til NRK.

John Eckhoff

BEKLAGER: John Eckoff er pressesjef i Posten Norge, og sier at slike ting ikke skal skje. De skal gjøre det de kan for at pakken havner i riktige hender.

Foto: Posten Norge

– Her har alt gått galt

Ifølge sporingspapirene til pakken, startet den sin ferd fra Sverige 25. juli i år. Deretter har den reist via Örebro til Oslo og videre til Trondheim. Men papirene viser også at den er sendt fra Trondheim tilbake til Oslo.

Og noen av datoene på sporingen har såpass til sprik, at man må anta at pakken også har vært andre steder i mellomtiden, ifølge Posten.

Kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord, Ole A. Hagen, sier han ikke helt kan forstå at dette har skjedd.

– Det har jo gått ekstremt lang tid. Normalt leverer vi på noen dager. Her har nok det som kan gå galt gått galt, sier han.

Han tror forklaringen kan være at strekkoden på pakken kan være ødelagt, slik at den elektroniske informasjonen ikke kan leses av korrekt.

– Men dette er spekulasjoner før vi får lokalisert pakken og sett på den. Vi har satt inn flere ressurser som nå leter fysisk etter postpakken. Men ærlig talt så vet vi ikke helt hvor den er, sier Hagen.

PostNord

NORDEN: PostNord kjører post både i Norge, Sverige og Danmark.

Foto: PostNord

– Kanskje det blir en julegave

Peder Haugfos tørr ikke helt ha trua på at bildet noen sinne kommer fram. Han har flere ganger blitt lovt levering av pakken på døra, men når tidspunktet kommer så er det ingen som dukker opp.

– Det skulle jo være en sommergave til meg selv da, så går jo an å håpe på at det blir en julegave.

– Jeg er egentlig redd for at det som er et gammelt bilde heller kommer fram som moderne kunst etter den lange turen. Det er ikke sikkert bildet har tålt all reisinga, sier Haugfos.

Ifølge PostNord har de i skrivende stund lokalisert pakken i Oslo. Men de vet fremdeles ikke om innholdet er i orden.

– Det er veldig bra at de er på saken, så da er det kanskje håp, sier Haugfos.

Alnabru, Posten

MILLIONER: Posten Norge håndterer mer enn ti millioner pakker årlig, og ifølge pressesjefen er det ikke mange av dem som havner på avveie slik som denne pakken har gjort.

Foto: Ingvill Tandstad / NRK