NRK Meny

Rundt 550 ansatte kan miste jobben i Posten

Postens nedskjæringer og kutt kan få store konsekvenser for terminalene i Trondheim, Bergen, Evenes, Molde, Stavanger og Stokke.

Ny postlov

Posten planlegger oppstart for endringene i 2018, hvis de går gjennom i Stortinget.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix
Mari Svenning
Journalist

I dag er det åpen høring i Stortinget, om forslaget fra Samferdselsdepartementet.

VG skriver at Posten vil droppe A-post og kutte 400 årsverk.

Slår sammen terminaler

Tidligere i år ble det kjent at Posten blant annet ønsker å slå sammen A-og B-post og legge ned seks sorteringsterminaler. Etter høringen blir gruppemøter, og klart om det er flertall for å kutte ut A-post.

– Jeg anser ikke dette som en melding som går lett gjennom Stortinget. Jeg tror man vil ha store og sterke meninger om den, sier saksordfører Kjell-Idar Juvik (Ap) til VG.

Kostbar omlegging

Det er Posten og Samferdselsdepartementet som har forslått endringene, og planen er å sentralisere all avgangssortering til tre terminaler: Østlandsterminalen, Bodø og Tromsø.

I dag sorterer ni terminaler post.

Bakgrunnen er fallende inntekter i posten, på grunn av digitalisering som fører til færre brev. Men sentraliseringen vil bli kostbar for helsevesenet, ifølge Samferdselsdepartementet. Ekstraregningen kan komme opp mot 25 millioner, fordi prøver, biologisk materiale og medisiner må komme raskt nok frem.

LES OGSÅ: Fikk kunsten sin ettersendt fra Syria til Namsos

Video fra Trøndelag

19. mai er det 100 år siden Rosenborg Ballklub så dagens lys. NRK og RBK inviterer til bursdagsfest og folkefest på Lerkendal for HELE NORGES RBK.
Åge Aleksandersen og Arve Tellefsen om «Bilde tå'n Ivers» og den nyinnspilte versjonen til Rosenborgs 100-årsjubileum.
Trondheims-Ørn ble stifta for for hundre år siden i dag. 
Mens Rosenborg feirer så det høres langt utenfor Trøndelag, er det en langt mer beskjeden markering av damelagets jubileum.