NRK Meny
Normal

Polititeori: Én mann står bak flere branner

Politiet jobber med en teori om at samme mann står bak en rekke branner i Trondheim de siste månedene. Nå ønsker de tips fra publikum.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen er siktet for overtredelse av Straffelovens §148, den såkalte mordbrannparagrafen, etter de to brannene på Risvollan og Nidarvoll natt til onsdag.

Det har i tillegg vært tre branner i samme område på under tre måneder, uten at noen er pågrepet:

Anders Sunde-Eidem

VIL UNDERSØKE: – En sammenheng mellom alle brannene er noe vi vil undersøke underveis i etterforskingen, sier Anders Sunde-Eidem i politiet i Trondheim.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– En sammenheng mellom alle brannene er noe vi vil undersøke underveis i etterforskingen. Men det er for tidlig å konkludere med noe enda, sier Anders Sunde-Eidem, leder for etterforskningsseksjonen ved Sentrum politistasjon til NRK.

– Interessant

Mannen som nå er siktet for to branner, er flere ganger tidligere dømt for ildspåsetting. Mannen har hevdet sin uskyld hver gang.

I 2007 ble han tiltalt etter mordbrannparagrafen, for å ha satt fyr på en leilighet på Tempe i Trondheim. Da saken var oppe i Trondheim tingrett i 2008 ble han dømt til forvaring. I ankesaken samme år sa et flertall i Frostating lagmannsrett nei til forvaring, fordi de mente at det ikke var tilstrekkelig fare for gjentakelse.

(Saken fortsetter under bildet)

Branntomt skitrekk

SKITREKK: 21. november ble et hus som tilhører et skitrekk på Vestlia totalskadd i brann.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Siktede benekter straffskyld for brannene natt til onsdag, sier hans forsvarer Tore Angen til NRK.

Branntilløp i Hoeggen kirke

KIRKE: 25. september ble et branntilløp i Hoeggen kirke slukket. Det var fyr på utsiden av en vegg i inngangspartiet.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– At en person tidligere er dømt for ildspåsettelser, er interessant i etterforskningen. Men det sier ikke noe om han er skyldig eller ikke, det får etterforskningen vise, sier Sunde-Eidem.

Ber om tips

Ingen personer ble alvorlig skadd i brannene på Risvollan og Nidarvoll. De tekniske undersøkelsene på brannstedene ble ferdigstilt onsdag ettermiddag.

– Vi vet ikke om brannene er påsatt, men tar høyde for det i etterforskningen, sier Sunde-Eidem.

Politiet ber publikum om opplysninger om kjøretøy og påfallende aktivitet på stedene mellom midnatt og klokken 03 natt til onsdag.

Samtidig ber politiet om opplysninger hvis noen har kjennskap til ildspåsettelser eller forsøk på dette i Trondheim de siste månedene.

Brann Trondheim

BOLIGBLOKK: 6. oktober ble en brann i et tilfluktsrom ved ei boligblokk på Risvollan slukket. Det brant i trevirke og søppel inntil en dør. Dette kan ha vært påtent.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK