Politimann nesten påkjørt

Politimann nesten påkjørt under promillekontroll i Levanger i natt. Måtte kaste seg i grøfta for å unngå en bil som ikke ville stoppe.

– Hvis politimannen ikke hadde kasta seg i grøfta, så hadde han blitt kjørt ned. Det sier Lars Letnes, operasjonsleder ved politiet i Nord-Trøndelag til NRK Trøndelag.

Politiet starta like før midnatt en promillekontroll på Sætersmyra i Levanger.

Klokka 00.49 forsøker de å stoppe en grå Mercedes stasjonsvogn. Men sjåføren av denne bilen stopper ikke. I stedet gir sjåføren gass og kjører rett mot politimannen som må kaste seg i grøfta for å unngå å bli påkjørt.

Politiet fulgte etter bilen som kjørte mot Verdal. Klokka 00.57 pågriper de en mann i midten av 30-årene. Mannen er kjent av politiet fra før.

Mannen sitter nå i arresten i Steinkjer. Han vil bli avhørt i løpet av dagen. Politiet har tatt blodprøve av mannen i tilfelle det er snakk om kjøring i ruspåvirka tilstand.

Politiet ser svært alvorlig på denne hendelsen.

Etterlyser vitner

Politiet vil gjerne komme i kontakt med to bilførere som var på Sætersmyra i Levanger i natt. Like før Mercedesen sneikjørte politimannen skal den ha kjørt forbi to andre biler. Politiet ber førerne av disse to bilene ta kontakt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.