Hopp til innhold

Politikvinne skadd etter vådeskudd

Et vådeskudd ble avfyrt under politiets trening på Stjørdal onsdag. Én politikvinne har fått behandling etter hendelsen.

Politihus Stjørdal

Det var under trening at kvinnen ble skadd av et vådeskudd i Stjørdal.

Foto: NRK

Kvinnen ble lettere skadd etter at et vådeskudd ble avfyrt i forbindelse med innsatstrening i Stjørdal onsdag formiddag.

Hun ble behandlet på legevakta etter hendelsen, skriver politiet i Nord-Trøndelag i en pressemelding.

Har startet etterforskning

Saken etterforskes av Spesialenheten for politisaker.

Halvor Hjelm-Hansen

Spesialenheten for politisaker er i gang med etterforskningen etter at en politikvinne ble lettere skadd etter vådeskudd. Halvor Hjelm-Hansen i Spesialenheten sier de skal foreta avhør onsdag eller torsdag.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

– Vi er i gang med etterforskningen. Vi vil foreta avhør i dag eller i morgen, og er også forberedt på teknisk etterforskning, sier Halvor Hjelm-Hansen, etterforskningsleder i Spesialenheten for politisaker til NRK onsdag ettermiddag.

Politiet i Trøndelag politidistrikt skriver i pressemeldingen at de vil ikke kommentere saken så lenge den er under etterforskning.

Hjelm-Hansen vil ikke gå ut med opplysninger om hvem som avfyrte skuddet – om det ble gjort av kvinnen selv eller en annen som deltok på treningen. Han ønsker heller ikke å si hvor mange som var til stede da hendelsen skjedde.

Spesialenheten har etterforsket saker som dette tidligere, både i perioden det var generell bevæpning i politiet og utenom det. En sak i Namsos endte med at en mann fikk 12.000 kroner i bot for et vådeskudd som traff en politikollega i leggen.

– Klønete og tankeløst

Sjefen i Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, har tidligere sagt til NRK at hendelser med vådeskudd i politiet er svært alvorlige:

– Det bryter med politiet sine egne trygghetsregler for behandling av våpen. Det er klønete og tankeløst, sa Presthus den gangen.

Stjørdal vådeskudd