Trondheim rådhus
Foto: Erland Knutsen / NRK

Politikk i Trondheim

 • Pilotkommune skolestart

  Trondheim kommune vil bli nasjonal pilotkommune for utprøving av fleksibel skolestart, det skriver Adresseavisen. Forskning og erfaring viser at vi med dagens modell ikke lykkes med å gi alle barna den skolestarten de fortjener, sier kommunaldirektør Camilla Trud Nereid.

 • Lobbyregister til ny behandling

  Planene om å opprette et lobbyregister i Trondheim kommune må til ny politisk behandling. Fylkesmannen mener personvernet ikke er godt nok ivaretatt i reglementet som kommunen har utarbeida.

 • Vurderer søksmål på 50 millioner

  Utbygger Morten Lilleberg på Kastbrekka vurderer å saksøke kommunen etter at avslaget. Lilleberg sier selskapet har gjennomført uopprettelige endringer på eiendommen basert på det han har oppfattet som klarsignal til utbygging. Ifølge Lilleberg kan det være snakk om tap på opp mot 50 millioner kroner.

 • Nesten halvparten vil ha Ottervik

  48 pst. av velgerne i Trondheim vil at Rita Ottervik skal fortsette som ordfører, viser en meningsmåling gjort for NRK og Adresseavisen. Ottervik har styrt i byen i 16 år. 27 pst. av velgerne foretrekker Høyres Ingrid Skjøtskift som ny ordfører.

  Rita Ottervik
  Foto: Stein Lorentzen / NRK