Trondheim rådhus
Foto: Erland Knutsen / NRK

Politikk i Trondheim

 • Vurderer søksmål på 50 millioner

  Utbygger Morten Lilleberg på Kastbrekka vurderer å saksøke kommunen etter at avslaget. Lilleberg sier selskapet har gjennomført uopprettelige endringer på eiendommen basert på det han har oppfattet som klarsignal til utbygging. Ifølge Lilleberg kan det være snakk om tap på opp mot 50 millioner kroner.

 • Nesten halvparten vil ha Ottervik

  48 pst. av velgerne i Trondheim vil at Rita Ottervik skal fortsette som ordfører, viser en meningsmåling gjort for NRK og Adresseavisen. Ottervik har styrt i byen i 16 år. 27 pst. av velgerne foretrekker Høyres Ingrid Skjøtskift som ny ordfører.

  Rita Ottervik
  Foto: Stein Lorentzen / NRK
 • Egenandel rehabilitering Alicante

  Trondheim kommune vil gradere egenandelen for rehabilitering ved Vistamars anlegg i Alicante, slik at også de med lavest inntekt kan benytte tilbudet. Trondheim disponerer 21 enkeltrom ved rehabiliteringssenteret for personer over 18 år med funksjonssvikt. Trondheim bystyre skal ta stilling til saken over påske.


 • Vil be om fleire flyktningar

  KrF i Trondheim vil foreslå for bystyret å ta i mot fleire flyktningar. Det skriv Dagbladet. I 2019 har Trondheim blitt bedt om å busetje 160 flyktningar, men Geirmund Lykke i KrF seier til avisa at det er mogleg å ta i mot langt fleire.