Trondheim rådhus
Foto: Erland Knutsen / NRK

Politikk i Trondheim

 • NTNU fikk ja til bygging

  NTNU får bygge bru over Høgskoleparken og bygge tett inntil den verneverdige trehusbebyggelsen på Grensen i Trondheim. Det ble klart med knappest mulig flertall – 6 mot 5 stemmer i bygningsrådet i Trondheim i formiddag. Utbygginga av campus i Trondheim skal samle all universitetsvirksomhet i byen under samme tak.

 • Vil se på reversering av Overvik

  Trondheim Arbeiderparti ønsker å få en juridisk vurdering av hvor langt man kan gå i å reversere utbygginga på Overvik, uten at det medfører store kostnader for kommunen, opplyser gruppeleder i Trondheim Arbeiderparti, Roar Aas.

  Overvikutbygginga, Trondheim
  Foto: Kari Sørbø / NRK
 • Pilotkommune skolestart

  Trondheim kommune vil bli nasjonal pilotkommune for utprøving av fleksibel skolestart, det skriver Adresseavisen. Forskning og erfaring viser at vi med dagens modell ikke lykkes med å gi alle barna den skolestarten de fortjener, sier kommunaldirektør Camilla Trud Nereid.

 • Lobbyregister til ny behandling

  Planene om å opprette et lobbyregister i Trondheim kommune må til ny politisk behandling. Fylkesmannen mener personvernet ikke er godt nok ivaretatt i reglementet som kommunen har utarbeida.