NRK Meny

Politikerne vil redde bryggeriet

Den politiske ledelsen i Trondheim fronter nå en aksjon for å redde E. C. Dahls bryggeri.

Rita Ottervik

Ordfører Rita Ottervik støtter E. C. Dahls bryggeri i Trondheim.

Foto: Morten Andersen / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Jan Lillebo

Klubbleder Jan Lillebo er glad for den politiske støtten i Trondheim.

Foto: Tone Iversen / NRK

Aksjonen oppfordrer folk til å boikotte engangsflasker, og ber regjeringen om å øke avgiften på denne type emballasje, skriver Arbeideravisa .

– Uvurderlig støtte

Klubbleder Jan Lillebo ved E. C. Dahls bryggeri sier de trenger all den politiske støtten de kan få.

– Det er helt uvurderlig at ordfører Rita Ottervik og varaordfører Knut Fagerbakke støtter oss 100 prosent, sier Lillebo til NRK.

31.000 underskrifter

31.000 underskrifter berget E. C. Dahls bryggeri fra nedleggelse i 2003. Nå håper de ansatte og Trondheims politiske ledelse at det samme kan skje igjen.

– Vi tror faktisk vi står sterkere nå enn den gangen. Så det blir veldig artig å dra ned til Carlsberg i København i mars og overlevere like mange, eller kanskje flere underskrifter enn i 2003, sier Jan Lillebo.

Aksjonen arbeider også med å få til møter med de sørtrønderske politikerne på Stortinget, og med Nærings- og Miljøverndepartementet.

De vil samtidig ta kontakt med samtlige partier for å få støtte i kampen for å redde bryggeriet.

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.