Hopp til innhold

Politikerne går for Kalvskinnet

Politikerne i Trondheim ønsker et pulserende studentliv midt i sentrum av Trondheim. Derfor ønsker de å bygge ut NTNU på Kalvskinnet istedet for mot Elgeseter.

Gløshaugen

CAMPUS: Politikerne ønsker å bygge campus mot Kalvskinnet i midtbyen.

Foto: Erik Børseth

Formannskapet i Trondheim er samstemt enige om at NTNU må bygge nytt på Kalvskinnet og nærme seg sentrum i byen.

Fungerende kommunalråd for Høyre, Berit Tiller, mener det er flere fordeler med å ha NTNU i sentrum. Hun mener det er stor forskjell på å ha NTNUs lokaler på Kalvskinnet enn på Elgeseter.

– Poenget med å trekke dem mot byen er at det ikke skal bli en isolert campus hvor studentene lever sine liv og vi lever våre liv i midtbyen, sier Tiller.

Viktige innspill

Merete Kvidal

UTFORDRING: Prosjektsjef for Campusutvikling ved NTNU, Merete Kvidal, sier at å knytte campus til Gløshaugen er en utfordring.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Prosjektsjef for Campusutvikling ved NTNU, Merete Kvidal, mener at det er svært viktig å høre på råd fra politikerne, selv om NTNU ønsker å ha et samlet campus på Gløshaugen og derfor bygge ut ned mot Elgeseter.

– Dette er viktige innspill som skal behandles ordentlig og som vi skal se nøye på. Deres signaler er viktige for oss, sier Kvidal til NRK.

Hun påpeker at dette ikke er noen konflinkt, men at partene stort sett er enige når det gjelder høring om utbygging.

– Det er en kjempeutfordring å få knyttet Gløshaugen til byen, derfor er det viktig at vi tar de signalene vi får på alvor med tanke på at vi ikke skal være en isolert utdannings- og forskningsinsitusjon.

En del av bybildet

Geir Waage

VIKTIG: Geir Waage i Arbeiderpartiet mener at studentene må bli mer synlig i midtbyen.

Foto: Morten Andersen / NRK

Under tirsdagens formannskapsmøte ble det klart at politikerne er samstemt enige om at Kalvskinnet er den beste plassen for utbygging av campus. Gruppeleder for Arbeiderpartiet, Geir Waage, mener at den største grunnen til det er at studentene skal synes i bybildet.

– Studentene er en enormt viktig del av bybildet i Trondheim. Nå har vi en unik mulighet til å gjøre de til en enda større del av det. Det å få flere studenter som har sitt virke i midtbyen, vil være med på å styrke folkelivet og det inntrykket av Trondheim som en levende og attraktiv studentby, forteller han til NRK.

Grøntområder er viktig

NTNU begrunner Elgeseter som beste alternativ fordi den har best forutsetning for å samle alle fagmiljøene ved NTNU og samtidig styrke samspillet ved byen.

– Jeg tenker at Elgeseter er midt i blinken med tanke på byutviklingen, men det er ikke lett å bygge der heller. Det er mye solid arbeid som må ligge til grunn, sier Kvidal.

Berit Tiller legger imidlertid vekt på viktigheten av at grøntområdene rundt Gløshaugen får bestå mot kostnadene det vil medføre å bygge i midtbyen.

– Vi har i dag vedtatt at vi ønsker å opprettholde de grønne lungene som er rundt Gløshaugen, så vi må se på mer enn bare kroner og øre.

Prosjektsjefen mener på sin side at store deler av grøntområdene vil få stå i fred.

– Store deler av Høyskoleparken er vernet og fredet, og det er svært viktig med et grøntområde i et så stort universitetsområdet, sier Kvidal.