Trondheimspolitiet: – Ikke hopp i elva

I sommer har mange latt seg friste av byvarmen, og hoppet i Nidelva for å ta et bad. Kriminalvakt sier badingen fører til unødvendig ressursbruk for politiet.

Blomsterbrua og Solsiden

– Vi har skrevet ut mange bøter for bading i Nidelva i sommer, sier kriminalvakt Alfred Kviseth ved politiet i Sør-Trøndelag.

Foto: Vibeke Støbakk Myren

Bybro

Politiet har sett seg lei av at folk hopper i Nidelva. Natt til søndag hoppet to menn i elva fra Gamle Bybro.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen

– Hoppingen medfører at både brannvesenet og politiet må engasjere seg i redningsarbeid. Det hindrer at vi får gjort andre ting som burde vært prioritert, sier kriminalvakt Alfred Kviseth ved politiet i Sør-Trøndelag.

Politiet har sett seg lei av at folk hopper i Nidelva. Natt til søndag hoppet to 19 år gamle menn i elva fra Gamle Bybro, og ble reddet i land av forbipasserende. Nødetater rykket ut, og mennene ble anmeldt og bøtelagt.

Flere hopper i elva

26. juli måtte også politi og brannvesen bistå to personer som hoppet i kanalen ved Rica Nidelven i Trondheim. Meldingen fra hotellet var at de hoppet fra taket på bygningen.

– Det er tydelig at varmen virker inn på folk. Vi har skrevet ut mange bøter i sommer, blant annet til folk som har hoppet fra Gamle Bybro, Bakke bro og blomsterbrua, sier Kviseth.

3. August var det også enda flere som falt for badefristelsen da en person nakenbadet i Fjordgata, en annen hoppet i elva ved Bakke bro, og flere badet ved blomsterbrua.

Men her er en som fikk lov til å hoppe i Nidelva. Se stuntet igjen her:

Illusjonisten Christian Wedøy sitt spektakulære stunt fra Gamle Bybro.