NRK Meny

Politiet: – Fortsatt veldig interessert i observasjoner

Politiet står fortsatt uten konkrete spor etter at en 31 år gammel rumensk kvinne har vært savnet siden 1. november.

Savnet kvinne Trondheim

Politiet har satt inn store ressurser for å finne denne kvinnen.

Foto: Politiet

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Vi har masse teorier og hypoteser og vi etterforsker fortsatt veldig bredt, men dette er en veldig vanskelig sak, sier etterforskningsleder John Ola Volden.

Kvinnen var på en fest hos en mann i 50-årene i Trondheim før hun forsvant natt til 1. november. En likhund har søkt etter henne i mannens leilighet, uten å finne noe.

Mannen hevder at kvinnen forlot festen sammen med en venninne i 20-årene. Venninnen sier imidlertid at hun forlot festen klokken 4.20, og at 31-åringen da ble værende. Mannen ble siktet for falsk forklaring og pågrepet en uke etter forsvinningen, men er nå løslatt.

LES: Ingen tips om forsvunnet rumensk kvinne

Observert i Munkegata

Et vitne har opplyst til politiet at vedkommende så en dame, som lignet den savnede, i 04.30-tiden i Munkegata ved Bunnpris og 7-eleven i Munkegata.

– Det kan være forenelig med henne. Hun hadde hvit bærepose, skaut/sjal, mørk jakke og mest sannsynligvis en mørk dongeribukse. Den observerte kvinnen hadde også et ovalt ansikt og snakket hverken norsk eller engelsk, noe som stemmer godt overens med den savnede sier Volden.

LES: Kan ha blitt drept eller påkjørt

Søker mann på sykkel

Politiet ønsker også å komme i kontakt med en annen person som kan ha opplysninger om den savnede kvinnen. Det skal være snakk om en mann på en sykkel i området rundt Solsiden og Rosenborg. Mannen skal ha blitt observert mellom klokken halv fire og halv sju på morgenen den natten kvinnen skal ha forsvunnet.

– Det er en person som har vært i området på forsvinningsnatten. Vi er ute etter observasjonen den personen har gjort, men vi har ingen grunn til å tro at personen har noe med forsvinningen å gjøre, sier Volden.

Etterlyst i alle Schengen-land

Politiet har opprettet kontakt med myndighetene i Romania og prøver også å finne ut om kvinnen skal ha dratt hjem dit.

– Vi har tett kontakt med rumenske myndigheter. Hun er også etterlyst i alle Schengen-land. Hvis hun mot formodning skulle ha forlatt Trondheim frivillig vil det være mulig å finne henne, sier Volden.

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.