NRK Meny
Normal

Politiet vurderer trusselbildet rundt cupfinalen fortløpende

Politiet følger trusselbildet i Norge tett før cupfinalen, etter terrorangrepene i Paris og bombetrusselen i Hannover.

EM-kvalikk

Slik trusselbildet i Norge er for øyeblikket, skal ikke ekstra beredskap settes inn før eller under søndagens cupfinale. Bildet er tatt under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Ungarn forrige uke.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Vennekampen mellom Tyskland og Nederland på HDI Arena i Hannover i Tyskland ble avlyst tirsdag. Årsaken var en bombetrussel.

Dette bekreftet politimester i Hannover, Volker Kluwe.

Søndag er det fotballfest på Ullevaal stadion i Oslo, når Rosenborg og Sarpsborg 08 møtes i cupfinalen.

Slik trusselbildet i Norge er for øyeblikket, skal ikke ekstra beredskap settes inn før eller under cupfinalen. Politiet ønsker imidlertid ikke å gå i detalj om beredskapen rundt arrangementet.

Følger med

– Vi har dialog med arrangør og gjør nødvendige vurderinger. Vi går ikke i detalj når det gjelder sikkerhet rundt ulike arrangement, sier Jørn Kristian Jørgensen, seniorrådgiver i kommunikasjonsenheten i Oslo politidistrikt.

Politiet vurderer situasjonen fortløpende.

– Vi setter inn eventuelle tiltak i henhold til vurderingene. Kommer det info underveis som gjør at vi må sette inn tiltak – gjør vi det, sier Jørgensen.

Vil vurdere å sette inn flere vakter

- Ingenting på en fotballbane å gjøre, mener Arrangementssjef Dag Vestlund i NFF.

Flere vakter og bedre inngangskontroll er tiltak fotballforbundet vil vurdere under cupfinalen hvis trusselbildet i Norge endrer seg. Arrangementssjef Dag Vestlund i Norges Fotballforbund sier de har en god dialog med myndighetene rundt beredskapen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Foran hver landskamp eller cupkamp samarbeidet Norges Fotballforbund tett med politiet.

– Vi overprøver ikke politiets trusselvurdering, men i dagene som kommer skal vi gå inn i vår egen organisering på Ullevaal stadion og se om det er noe vi kan gjøre bedre. Å vurdere hvor stor del av parkeringsarealet som skal brukes, om vi skal ha flere vakter ved inngangene eller bedre inngangskontroll er det vi vurderer, sier arrangementssjef i Norges Fotballforbund, Dag Vestlund.

Tømte området for kjøretøy

Fotballforbundet har tidligere etter store terrorangrep strammet inn rutinene betydelig i forbindelse med cupfinalen. De største endringene gjorde de etter angrepet i New York 11. september 2001.

– Den gangen tømte vi hele området rundt Ullevaal for kjøretøy fra fredag til cupfinalen var avsluttet søndag. Også alle kjellerne var avlåst, sier Vestlund.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.