NRK Meny
Normal

Politiet venter med avhør

Mannen som ble pågrepet etter knivstikkingen på Torvet i Trondheim tirsdag ettermiddag vil ikke bli avhørt før tidligst onsdag.

Knivstikking Trondheim

Teknikere fra politiet gjorde undersøkelser på Torget i Trondheim tirsdag ettermiddag.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Han sitter i varetekt nå og har fått oppnevnt forsvarer, sier krimvaktleder Bård Jacobsen til NRK.

Tirsdag kveld sitter 25-åringen fortsatt i varetekt, men uten at det er foretatt avhør av han. Politiet har tirsdag prioritert å avhøre andre vitner. Rundt ti personer er snakket med, og politiet har også fått flere videoer av det som skjedde.

– Mange har filmet med mobilen og det hjelper oss å danne et bildet av det som har skjedd, sier Jacobsen.

Ikke alvorlig skadet

Mannen på 49 år og kvinnen på 46 ble ikke alvorlig skadet i knivstikkingen som skjedde ute på Torvet i Trondheim, men begge har blitt behandlet på St. Olavs Hospital.

– Formelle avhør av de to som ble skadet vil bli forhåpentlig bli gjort i løpet av onsdagen, forteller krimvaktlederen.

Mannen som nå sitter i varetekt skal undersøkes i morgen. Det er fortsatt ikke sikkert om han skal fremstilles for videre varetektsfengsling, eller om psykiatrien skal kobles inn, forteller krimvakta.

Gjort beslag

Politiet har i løpet av tirsdag ettermiddag og kveld gjort en del beslag, men kan ikke gå i detaljer på hva slags beslag det dreier seg om. En del elektroniske spor skal også etterforskes videre.

Relasjonen mellom de tre vil ikke politiet si så mye om tirsdag kveld.

– Det er for tidlig å gå ut med detaljer om forholdet disse tre hadde til hverandre, men jeg vil ikke karakteriserer gjerningspersonen som en kjenning av politiet.

Politiet vil heller ikke si noe om våpenet som er brukt.