Brøytebilsjåføren fikk lappen tilbake

Brøytebilsjåføren som frontkolliderte med en personbil i vinter, og var rusa på hasj og amfetamin, har fått tilbake førerkortet.

Ulykke E6

Personbilen fikk store skader i fronten da den kolliderte med en brøytebil som kom over i feil kjørebane.

Foto: Ståle Tonning / NRK

Politiet har nemlig ikke greid å overholde tidsfristen. Det skriver Adresseavisen i dag.

Utslag på hasj og amfetamin

Prøvene som ble tatt av brøytebilsjåføren rett etter ulykka som skjedde rett sør for Værnestunnelen i mars, viste utslag på både hasj og amfetamin.
Opplysninger fra vitner gikk ut på at brøytebilen hadde kommet over i motsatt kjørefelt.

Førerkortet til mannen ble beslaglagt, men sjåføren, en mann i 40-åra, nektet å godta dette.

Politiet greide ikke å fremme krav om opprettholdelse av førerkortbeslaget for tingretten i tide, og sjåføren kunne hente førerkortet sitt etter tre uker.

– Dette er slett ikke noe vi liker, sier etterforskningsleder Jan Erik Svendsen ved Stjørdal lensmannskontor til Adresseavisen.

Kan møte samme mann bak plogen igjen

Det var Hjørdis Halsen som kolliderte med brøytebilen. Hun har fått opplyst fra politiet at forsinkelsen fra deres side skyldes prøvesvar som ennå ikke var klare da fristen gikk ut.

– Jeg spurte politiet om det betydde at jeg kunne risikere å møte samme mann bak plogen igjen. De sa jeg kunne det. Det liker jeg ikke, sier hun til avisa.

Sjåføren har nekta å uttale seg til Adresseavisen, men arbeidsgiveren til mannen bekrefter at han er tilbake i jobb som sjåfør.

Hjørdis Halsen har ikke selv snakka med brøytebilsjåføren, eller møtt ham på vegen i ettertid. Hun er sjokkert over at han er tilbake bak rattet etter det som skjedde.

– Reagerer sterkt


– Jeg reagerer sterkt på det. Det var kanskje femti-femti sjanse for at jeg skulle greie meg i en slik kollisjon. Da skal ikke sjåføren sitte bak rattet igjen nå, om han var ruset da det skjedde. Det finnes ingen unnskyldninger for det, sier Halsen til Adresseavisen.

Politiet har nå fått svar på alle prøver som ble sendt inn, og yrkessjåføren vil bli kalt inn til et nytt avhør i saken.

Etterforskningsleder Jan Erik Svendsen sier at det kan bli aktuelt med førerkortbeslag i en periode. Det er fortsatt ikke tatt ut tiltale mot sjåføren, bare en midlertidig siktelse.