Politiet ønsker tips etter skuddløsning i Verdal

Politiet etterforsker to hendelser hvor det er løsnet skudd mot to ulike bolighus på Ørmelen i Verdal, og ønsker nå tips fra publikum for å komme videre i saken.

Skyteepisode i Verdal

ARKIV: Politiet valgte å bevæpne seg da de rykket ut til Verdal natt til 29. juni i år, etter melding om skudd.

Foto: Terje Næss

Foreløpig etterforsker politiet de to hendelsene som uavhengig av hverandre, men dette er fortsatt uklart. Det skal dreie seg om skudd med grovkaliberet våpen.

– Vi vet jo at dette er et lite boligområdet, så det er sannsynlig å anta at de har en sammenheng, men dette er ting vi ikke vet og derfor ønsker vi hjelp fra publikum, sier Kjetil Ravlo til NRK.

Skudd mot to bolighus

Det første skuddet ble løsnet natt til 28. juni i år. Da rykket bevæpnet politi ut, og en mann ble pågrepet.

Den andre skyteepisoden er mer uspesifikk, men skal ha skjedd mellom juni og juli i år. Huseier meldte fra om skader på huset sitt, og det var på denne måten det ble oppdaget. Også her skal det være en person siktet.

– Vi har per nå to personer siktet i saken, men saken er ikke oppklart, understreker Ravlo.

Det er gjort både vitneavhøre, rundspørringer og åstedsundersøkelser. Politiet fortsetter med teknisk og taktisk etterforskning.

Vet ikke årsak

Det er også fortsatt uklart hva som er grunnen til at det er løsnet skudd. Ravlo sier at dette er noe de nå ønsker å komme til bunns i.

– Vi vet ennå ikke om dette har skjedd tilfeldig ved at noen har leika seg, eller om det er planlagt. Skadene som er påført huset vitner om at personen som har avfyrt skuddet hadde liten kontroll, sier Ravlo.

Nå ønsker politiet å forebygge nye episoder.

– Dette sprer frykt og utrygghet i et lite området, og når det åpenbart skytes uten kontroll så er det bare flaks at ingen har kommet til skade. Nå ønsker vi hjelp fra publikum for å komme videre i saken og forebygge at dette skjer igjen, avslutter Ravlo.

Har du tips, kontakt politiet i Nord-Trøndelag på telefon 02800 eller e-post post.nord-trondelag@politiet.no, eller du kan møte opp på Verdal lensmannskontor.