Politiet mener savnede Ola (24) havnet i vannet ved en ulykke

Politiet har brukt tirsdag kveld på å gjennomgå overvåkningsvideoer. En av videoene viser at 24-åringen havnet i vannet like ved utestedet han sist ble observert.

Dykkere deltar i søket etter savnede Ola Grønning Bergem

SKAL HA FALT I VANNET: Politiet har videobevis på at Ola Grønning Bergem falt i vannet. Dykkere fortsetter søket etter mannen i Nidelven.

Foto: Morten Andersen / NRK

Etter å ha gått gjennom videoer fra Trondheim sentrum, mener politiet å ha svaret på hva som har skjedd med savnede Ola Grønning Bergem.

– En video viser at Ola havnet i elva ikke langt fra utestedet Fire Fine, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Stig Roger Olsen.

Fallet skjedde i nærheten av stedet hvor politiet mandag fant telefonen til savnede.

Ola Grønning Bergem

SAVNET: Ola Grønning Bergem er sist sett på et utested i Trondheim.

Foto: Privat

Vitner skal ha hørt en lyd

Det skal ikke være noe som tyder på at Bergem har vært utsatt for noe kriminelt.

– Det er vanskelig for oss å si noe om hva han skulle. Men videoen viser at han havnet utfor kanten. Det virker å være en ulykke, sier Olsen.

En rekke personer er avhørt i forbindelse med forsvinningen. Noen vitner har fortalt at de hørte en lyd politiet mener er sammenfallende med at han falt i vannet.

– Men ingen har sett selve hendelsen, påpeker Olsen.

Politiet ber folk ta kontakt dersom de kan ha sett eller hørt noe.

Ingen har sett 24-åringen siden natt til søndag. Det var Bergems familie som meldte ham savnet.

Dykkere skal fortsette søket i Nidelven og kanalen onsdag fra klokken 08.30-tiden.

Røde Kors deltar i leteaksjonen etter Ola Grønning Bergem

ØNSKER VITNER: En rekke personer er avhørt i forbindelse med Ola Grønning Bergens forsvinning. Foreløpig har politiet ikke kommet i kontakt med noen som har sett at han falt i vannet.

Foto: Morten Andersen / NRK

Odin (18) savnet i én måned

Dette er ikke første gang politiet søker etter savnede personer i Nidelva. Tidligere i vinter har det vært omfattende søk etter Odin André Hagen Jacobsen (18) i Nidelven og kanalen.

Tirsdag har han vært savnet i akkurat én måned. Han er fortsatt sporløst forsvunnet.

Hvert år er det minst to episoder hvor folk har blitt reddet fra å drukne i elva. Man har også funnet livløse personer i elva hvert år siden 2012.

Krever bedre sikring

– Vi har ikke råd til å miste flere, og da kreves det flere sikringstiltak, sier Julie Indstad Hole (Ap), representant i kommunestyret.

Hole ønsker strakstiltak, som bedre belysning av elva og flere livbøyer langs elvebredden. Hun ser også for seg å innføre teknologiske løsninger, som sensorer som varsler når et menneske faller i vannet.

– Hvis det kommer et menneske inn Strindheimtunellen, blir den stengt på sekundet. Sånn burde det også være om noen ramler i elva. Jeg tror ikke løsninga er å gjerde inn elva, sier Hole.

Rådmann Morten Wolden sier kommunen har jobbet med sikring av kaikanter og elvebredden, og at det er satt ut stiger med selvbelysning.

Samtidig etterlyser han at folk er mer oppmerksomme når de er ute på kvelds- og nattetid.

– Jeg tror folk flest må følge med rundt seg, og sørge for at folk ikke går alene i områder hvor de kan snuble og skade seg, sier Wolden.