NRK Meny
Normal

Politiet: – Vi leter med full styrke etter Vibeche

Den savnede 48-åringe kvinnen er ikke funnet. Dykkerne fortsetter søket etter Vibeche i Nidelva i kveld.

I Trondheim er fire personer varetektsfengslet det politiet mener er en drapssak. Den savnede 48 år gamle kvinnen er ikke funnet og letingen fortsetter med full styrke

Dykkerne hadde langt fra noen lett jobb under vinterlige forhold i Nidelva i Trondheim i dag.

De har finkjemmet en lengre elvestrekning i midtbyen i Trondheim på leting etter den antatt drepte kvinnen Vibeche Sofie Falck Danielsen, som har vært sporløst forsvunnet siden torsdag.

– Det har vært en del utfordringer med is i elva, så vi har slitt litt med det. Det har også vært tidvis dårlig sikt, men vi gjør det beste vi kan, sier dykkeleder Otto Bardal i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Kulde og dårlig sikt

Han sier at søket har vært godt i dag, men at de har en del igjen.

– Vi har gått systematisk til verks, men har en del igjen på oversiden av en bru og litt nedstrøms, så vi skal se hva vi får til videre nå.

Politiet bekrefter til NRK.no i kveld at de fortsetter søket utover kvelden – dette til tross for kulden og dårlig sikt.

Leteaksjonen i elva må nødvendigvis skje i full offentlighet, men resten av etterforskningen foregår i taushet. Fire personer ble varetektsfengslet bak lukkede dører i dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

søker i nidelva

Dykkere fra brannvesenet jobber på spreng med å søke etter Vibecke (48) i Nidelva i Trondheim.

Foto: Morten Andersen

Vil ha kontroll

Politiet vil ikke si hvorfor de tror det er et drap eller om de har drapsvåpenet. Og alle dokumenter hemmeligholdes for de siktede.

– Det handler om at vi ikke ønsker at bevis for forspilt og at det kommer ut opplysninger som vi ikke har kontroll over, sier politiadvokat Mette Kollstrøm.

Et samboerpar er sikta for selve drapet. Begge nekter straffskyld, men må sitte fire uker i varetekt.

Bevisforspillelse

– Jeg kan ikke gi noen kommentarer i forhold til rollefordeling i saken, sier advokat Anniken Mellegaard Douglass, som er forsvarer for den drapssikta mannen.

– Har han blitt presentert for en gjerningsbeskrivelse?

– Nei, så langt er det ikke presentert hvordan man mener ting skal ha skjedd. Han har heller ikke fått noen opplysninger om hva politiet måtte ha av teori heller, sier Douglass.

To menn er sikta for bevisforspillelse i drapssaken og må sitte to uker i varetekt. I mellomtiden fortsetter letinga i Nidelva i Trondheim.