Politiet har fått tips i etterforskningen av voldtekt i Trondheim

Politiet har fått inn flere tips og observasjoner etter at en kvinne i 30-årene skal ha blitt overfalt og voldtatt i Trondheim sentrum natt til fredag.

Brattørveita

Voldtekten skal ha skjedd i ei veit i Trondheim sentrum. Politiet arbeider nå med å lokalisere åstedet. Her er Brattørveita, som er et av stedene politiet undersøker.

Foto: Arne Kristian Gan / NRK

– Klokken 03.30 i natt fikk politiet melding om en overfallsvoldtekt i Trondheim sentrum. Det var fornærmede selv som tok kontakt med politiet, sier John Ola Volden, etterforskningsleder for voldtektsteamet i Trøndelag politidistrikt.

Voldtekten skal ha skjedd i området ved Brattørgata, Brattørveita, Søndre gate, Olav Tryggvasons gate og Carl Johans gate i Trondheim sentrum.

– Vi jobber med å finne åstedet nå. Det er beskrevet slik som at voldtekten skal ha skjedd inne i ei veit. Kvinnen hadde vært ute på byen, og var på vei hjem, sier Volden.

voldtekt i trondheim

Har du sett eller hørt noe mistenkelig i dette området mellom klokken 02.00 og 02.30 natt til fredag, ønsker politiet å komme i kontakt med deg.

Foto: Politiet i Trondheim

Fått tips om observasjoner

I løpet av dagen har politiet vært i kontakt med flere personer som mener å ha hørt eller sett noe som kan ha med voldtekten å gjøre.

– Vi har fått inn tips og observasjoner, men vi er fortsatt tidlig i etterforskningen. Vi har ikke avhørt fornærmede ennå, og vi avventer derfor med å gå ut med mer informasjon, sier etterforskningsleder John Ola Volden i Trondheims-politiet til NTB.

Ønsker fortsatt tips

Voldtekten skal ha skjedd mellom klokken 02.00-02.30 natt til fredag. Politiet ønsker nå å komme i kontakt med flere personer som har hørt eller sett noe.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med noen som har observert noen løpende fra området eller hørt ei kvinne som har ropt om hjelp.

Politiet har vært ute med kriminalteknikere og søkshund for å prøve å lokalisere åstedet og sikre spor.

– Vi innhenter nå overvåkingsvideo fra området rundt, og begynner med rundspørring i området i tillegg til vitneavhør, sier Volden.

Kan ikke si noe om gjerningsmann

Kvinnen, som er i 30-årene, ble kjørt til overgrepsmottaket ved St. Olavs Hospital av politiet.

– Hun har noen fysiske skader, men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke skader det er, sier Volden.

– Kan du si noe om gjerningsmannen?

– Nei, det kan vi ikke gjøre ennå.

Tips kan ringes inn til politiet på 73489400.

Laster Twitter-innhold