NRK Meny
Normal

Politiet har fått tips i etterforskningen av voldtekt i Trondheim

Politiet har fått inn flere tips og observasjoner etter at en kvinne i 30-årene skal ha blitt overfalt og voldtatt i Trondheim sentrum natt til fredag.

Brattørveita

Voldtekten skal ha skjedd i ei veit i Trondheim sentrum. Politiet arbeider nå med å lokalisere åstedet. Her er Brattørveita, som er et av stedene politiet undersøker.

Foto: Arne Kristian Gan / NRK

– Klokken 03.30 i natt fikk politiet melding om en overfallsvoldtekt i Trondheim sentrum. Det var fornærmede selv som tok kontakt med politiet, sier John Ola Volden, etterforskningsleder for voldtektsteamet i Trøndelag politidistrikt.

Voldtekten skal ha skjedd i området ved Brattørgata, Brattørveita, Søndre gate, Olav Tryggvasons gate og Carl Johans gate i Trondheim sentrum.

– Vi jobber med å finne åstedet nå. Det er beskrevet slik som at voldtekten skal ha skjedd inne i ei veit. Kvinnen hadde vært ute på byen, og var på vei hjem, sier Volden.

voldtekt i trondheim

Har du sett eller hørt noe mistenkelig i dette området mellom klokken 02.00 og 02.30 natt til fredag, ønsker politiet å komme i kontakt med deg.

Foto: Politiet i Trondheim

Fått tips om observasjoner

I løpet av dagen har politiet vært i kontakt med flere personer som mener å ha hørt eller sett noe som kan ha med voldtekten å gjøre.

– Vi har fått inn tips og observasjoner, men vi er fortsatt tidlig i etterforskningen. Vi har ikke avhørt fornærmede ennå, og vi avventer derfor med å gå ut med mer informasjon, sier etterforskningsleder John Ola Volden i Trondheims-politiet til NTB.

Ønsker fortsatt tips

Voldtekten skal ha skjedd mellom klokken 02.00-02.30 natt til fredag. Politiet ønsker nå å komme i kontakt med flere personer som har hørt eller sett noe.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med noen som har observert noen løpende fra området eller hørt ei kvinne som har ropt om hjelp.

Politiet har vært ute med kriminalteknikere og søkshund for å prøve å lokalisere åstedet og sikre spor.

– Vi innhenter nå overvåkingsvideo fra området rundt, og begynner med rundspørring i området i tillegg til vitneavhør, sier Volden.

Kan ikke si noe om gjerningsmann

Kvinnen, som er i 30-årene, ble kjørt til overgrepsmottaket ved St. Olavs Hospital av politiet.

– Hun har noen fysiske skader, men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke skader det er, sier Volden.

– Kan du si noe om gjerningsmannen?

– Nei, det kan vi ikke gjøre ennå.

Tips kan ringes inn til politiet på 73489400.

Laster Twitter-innhold

Video fra Trøndelag

Blå himmel og fine forhold- vinterferien er i gang i Trøndelag.
På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.