Politiet frykter intern lekkasje i Northugsaken

Politiet hindrer ansatte i å gå inn i det interne datasystemet og lese om promillesaken mot Petter Northug, i frykt for lekkasjer til media.

bilde

Petter Northug kan risikere ubetinget fengselsstraff etter fyllekjøringen.

Bare de som jobber med saken får tilgang, skriver adressa.no.

– Vi skjermer saker når vi vil unngå at folk går inn og leser uten at de har faglig nytte av det, sier påtaleleder Harald Moholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt til avisa.

LES: Etterforskningen mot Northug tar tid

Ikke uvanlig i saker av offentlig interesse

Politiadvokat Monica Grøtte Estenstad bekrefter at bare de som jobber med saken har tilgang i politiets interne datasaksregister.

I registeret finnes blant annet rapporter om beslag og opplysninger om promille. Politiet har ikke villet frigi informasjon om analyseresultatene av Northugs promilletest.

Påtaleleder Moholt sier de tar i bruk denne typen skjerming i saker med stor offentlig interesse, hvor de vil ha kontroll over hva som kommer ut i media.

– Det finnes interne regler rundt dette, sier han.

Foreløpig siktet

Søndag 4. mai krasjet Petter Northug bilen sin i en rundkjøring på Byåsen. Han stakk deretter fra stedet, men ble sporet opp av politihunder noen hundre meter unna. Bilen ble totalvrak, og mannen som satt i passasjersetet fikk lettere skader, blant annet kragebeinsbrudd.

Northug innrømmet etterpå at han hadde drukket tett i timene før bilkjøringen. Farten skal også ha vært langt over fartsgrensen i området.

Det har ennå ikke kommet en påtaleavgjørelse i saken. Northug er foreløpig siktet for mistanke om promillekjøring, og kan bli dømt til ubetinget fengselsstraff etter fyllekjøringen.

bilde

Northug stakk fra åstedet etter å ha krasjet i en rundkjøring i høy fart.

Foto: Henrik Sundgård