Politiet ferdig med avhørene i voldssaken

Politiet i Namsos er ferdig med det aller meste av etterforskningen etter overfallet på en syrisk flyktning i byen natt til 5. juli.

Vold i Namsos

Videoen som viste overfallet på den syriske flyktningen, vakte stor oppmerksomhet da den ble publisert på sosiale medier i sommer.

Foto: Privat

Stein Erik Granli

Stein Erik Granli er lensmann i Namsos.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Saken fikk stor oppmerksomhet da det ble publisert en video av hendelsen . En ung Namsos-mann er siktet for volden.

– Jo, vi er stort sett ferdig med avhørene i saken, men det et noen momenter vi ønsker å belyse nærmere, sier lensmann Stein Erik Granli til NRK.

Ferdig i september

Han regner med at de vil bli ferdig med hele saken i løpet av september.

– Statsadvokaten er nå koblet inn i saken, og sitter nå og gjør sine vurderinger, sier Granli.

Det var natt til 5. juli at en ung syrisk flyktning ble overfalt og slått i Namsos sentrum. Noen uker senere ble en video av overfallet publisert og saken eksploderte i medier over hele landet.

– Allerede før videoen ble publisert, etterforsket vi dette som en alvorlig voldssak. Vi hadde gjort avhør av de involverte, men da vi fikk videoen ble det jo enda klarere hva som hadde skjedd, sier Granli.

Innrømmet overfallet

Advokat Christian Wiig

Christian Wiig er den siktedes advokat.

Foto: Joar Elgåen / NRK

En ungdom fra Namsos er siktet i saken og har i avhør innrømmet overfallet. Men han benekter at det var rasistisk motivert .

– Han ble avhørt siste gang av politiet i Namsos den 11. august. Han har via meg, også frembrakt en unnskyldning til fornærmede i saken, opplyser den siktede advokat, Christian Wiig, til NRK.

Politiet jobber blant annet fortsatt med spørsmålet om overfallet var rasistisk motivert.

– Dette er noe vi vurderer. Det er klart saken blir mer alvorlig hvis vi klarer å bevise det, sier Namsos-lensmann Stein Erik Granli.