NRK Meny
Normal

Politiet avslutter redningssøket

Redningstjenesten avsluttet rundt kl 23 søket etter to menn som er savnet i Trondheimsfjorden. En mann i 40-åra fra Trondheim er omkommet, mens to er funnet i live.

To menn er savnet.

Politiet har avsluttet leteaksjonen etter to menn i 40-åra fra Trondheim.

Foto: Bent Lindsetmo

Et Sea King redningshelikopter fant to menn på 40 og 46 år i i live oppå båten utenfor Stadsbygda i Trondheimsfjorden. Klokka 20 tirsdag ble de to avhørt av politiet - før de senere ble brakt til St. Olavs hospital.

Det var fem personer om bord i småbåten da den gikk ut fra Trondheim i 15-tida i går ettermiddag.

Alle de fem er fra Trondheim og de er alle i 40-åra. De fem i båten skal ganske fort ha kommet i havsnød og kullseilte, opplyser politiet.

De to som er funnet i live har klamret seg til båten. De ble funnet sterkt forkommen av et redningshelikopter, og er bragt til St. Olavs Hospital. Her forteller pressekontakt Geir Olav Granbo om funnet av de to.

Antatt omkommet

En mann ble funnet omkommet utenfor Munkholmen i Trondheimsfjorden tirsdag ettermiddag. Han var iført redningsvest da han ble funnet.

To personer er fortsatt savnet. Leteaksjonen etter de to avsluttes kl 23 i kveld får NRK opplyst.

Et Sea King redningshelikopter har deltatt i letinga i Trondheimsfjorden, i tillegg til et stort antall båter. Se video fra leteaksjonen.

Redningshelikopteret fra Hovedredningssentralen avsluttet letingen ved 21-riden, men Røde Kors fortsetter med strandsøk utover natten.

Politiet vurderer det som lite sannsynlig å finne de to savnede i live. De pårørende er underrettet.

- Politiet vil i morgen vurdere å starte det som kalles søk etter antatt omkomne, opplyser stabssjef Jan Klüver i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

En omfattende leteaksjon pågår.

En omfattende leteaksjon ble igangsatt for å finne de savnede.

Foto: Bent Lindsetmo

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.