Fanger Pokémon døgnet rundt på Steinkjer

Mobilspillet «Pokémon Go» får folk ut i gatene på Steinkjer – også om natta.

Mobilspillet «Pokémon Go» får folk ut i gatene – også om natta.

Det har gått 20 år siden Pokémon ble funnet opp, og mange forbinder nok de japanske fantasidyrene med slutten av 90-tallet og starten av århundreskiftet. Nå er de tilbake i et nytt mobilspill, som tar verden med storm.

Trond Olav Skevik

Universitetslektor ved Nord Universitet, Trond Olav Skevik, tror spillet er blitt så populært fordi spillet minner mange om barndommen.

Foto: Patrik Grønli / NRK

– Jeg tror det handler om nostalgi. Mange syntes Pokémon var veldig morsomt da de var små, sier universitetslektor ved Nord Universitet, Trond Olav Skevik.

Fanger virtuelle Pokémon i gatene

Pokemon

Husker du disse? Nå trenger du ikke å samle på kort lenger, men du kan fange virtuelle Pokémon utendørs.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I «Pokémon Go» bruker spillerne mobiltelefonens GPS og kamera til å fange virtuelle Pokémon ute i gater, parker, på jobb eller på bussen.

– Pokémon har kommet tilbake på en måte som gjør at folk kan gjenoppleve fenomenet, samtidig som de kan møte folk og bevege seg ute, sier Skevik.

– Møter gjenger med folk midt på natta

På få dager har Pokémon Go blitt historiens største mobilspill i USA med 21 millioner daglige brukere. En av spillerne her i Norge er Håkon Lindseth, og han kan fortelle at spillet har tatt av, også på Steinkjer.

Håkon Lindseth

Håkon Lindseth spiller Pokémon Go, og kan fortelle at folk drar ut midt på natta for å lete etter de japanske fantasidyrene.

Foto: Patrik Grønli / NRK

– Med tanke på at det ikke engang er gitt ut offisielt i Norge, så har det tatt av som bare det, sier Lindseth.

Spillet er nemlig kun offisielt lansert i USA, Australia og New Zealand, men ivrige spillere har funnet måter å lure seg rundt de geografiske sperringene, og har dermed klart å laste det ned.

– Når jeg drar ut midt på natta og møter flere gjenger med folk som skal fange Pokémon, sier det litt om hvor populært det er, sier Lindseth.