Petter Northug vant suverent

I strålende solskinn gikk Petter Northug inn til en suveren seier under Flyktningerennet søndag.

Petter Northug vant Flykningerennet
Foto: TARIQ ALISUBH / NRK

– Det var deilig å komme først i mål!

Fortsatt krutt i kroppen

Vinterens skikonge beviste nok en gang at det fortsatt er krutt igjen i beina, selv på tampen av sesongen.

Petters antatt hardeste konkurrent, svensken Oskar Svärd, var sjanseløs da Northug satte inn kjempekreftene halvveis ut i det 44 kilometer lange rennet.

– Jeg gikk sammen med Oskar inn til Kvelifjellet. Det gikk jevnt inn mot Muruhatten, men da forsøkte han å rykke. Men jeg følte meg pigg og fikk i fra, sa en fornøyd Northug til NRK etter målgang.

Renn med tradisjoner

Flyktningerennet ble arrangert for 60. gang i år. På startstreken i Norli i Lierne sto rundt 2 000 deltakere som i nydelig påskevær gledet seg til å ta fatt på det 44 kilometer lange rennet som ender opp Gäddäde i Sverige.

Flyktningerennet arrangeres til minne om de som måtte flykte fra Norge til Sverige under den andre verdenskrig. Løperne følger i hovedsak samme trasé som flyktningene brukte under krigen.

For Petter Northug henger Flyktningerennet høyt.

– Det er stas å være her. Rennet har lange tradisjoner, og det er mange store navn som har vunnet her. I dag var det spesielt å gå med mye folk i løypa, flott vær og føre.

Fin trening

Fredag gikk Petter teamsprint sammen med lillebror Tomas. Da spurtet brødrene inn til NM-gull.

– Etter en pause lørdag passet det godt med et renn igjen i dag. Mot slutten av sesongen er det fint å få med seg noen turrenn så lenge de passer inn i opplegget mitt.

Men Northug har også neste sesong i bakhodet. Skikongen vil gjerne holde på til den siste snøflekken har forsvunnet.

– Disse rennene er bra trening. Det er greit å få gått så mye som mulig mens snøen er her. Det er derfor jeg prioriterer renn også utover i april, sier Northug som nå ser fram til påskeferie.

Siste fra Trøndelag

Midtnytt 23.00

Kveldens siste Midtnytt

Kveldens siste Midtnytt