Petter må gå nye veier

Petter Northugs kommende skisesong blir et aldri så lite eksperiment.

Video Petter vil eksperimentere i ny sesong

En sesong uten mesterskap gjør at han allerede har varslet at han kommer til å oppholde seg mer i høyden med tanke på OL i Sotsji i 2014.

Toppformen skal også spisses mot et annet tidspunkt enn under de siste tre årene.

Tour de Ski er målet

Petter Northug

Petter Northug med medaljefangsten under VM.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

– Jeg er veldig glad i mesterskap. Det året det ikke var mesterskap sist, gikk det ikke så bra. Derfor må jeg skjerpe meg ekstra foran neste sesong. Ellers henger jeg ikke med i toppen, sier Northug.

Neste sesong er Tour de Ski Petter Northugs eneste mål. Han har aldri vunnet denne konkurransen. Nå vil han eksperimentere med enda mer høydetrening, og en tidligere formtopp enn i en sesong med mesterskap.

Må unngå sykdom

– Jeg må unngå en sykdomsperiode i november, slik som i år. Det kan jeg klare hvis jeg kjører roligere i september/oktober enn i jeg har pleid å gjøre. Det at jeg blir syk skyldes at jeg har kjørt hardt på trening. Jeg må forskyve sesongoppladning og kjøre mer trykk tidlig på høsten.

Vidar Løfshus

Sportslig ansvarlig Vidar Løfshus.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Temaet var oppe hos Northug og landslagsledelsen i Falun torsdag. Vidar Løfshus, sportslig ansvarlig for langrennsherrene, vil ikke si for mye om neste sesong opplegg ennå.

– Et eksperiment

– Det er litt tidlig å snakke om hvilke endringer det blir snakk om, men at han må forskyve treningen er helt sikkert.

– Er det riktig å snakke om at det blir en slags eksperimentsesong?

– Ja, litt kanskje, selv om vi ikke har diskutert det inngående ennå. Ingen detaljer er klare. Det er mulig at vi må prioritere enkelte verdenscuprenn før jul, men Petter har jo kommet skjevt ut et par ganger og det er viktig å ha en plan B også, sier Løfshus.

Kan gå Vasaloppet

En mulig konkurransemessig endring er at Northug kanskje går Vasaloppet i 2012. Enten stiller han der eller i Marcialonga.

– Han har lyst til å forsøke seg i et langløp. Birkebeineren er ikke aktuell.
Det blir noen skirenn på ham i etterkant av denne verdenscupsesongen også, sier Vidar Løfshus.

– Jeg stiller i lagsprint og femmil under NM del 2. Jeg skal også gå Flyktningerennet, et renn i Mosjøen og Skarvrennet, samt et par lokale renn, sier Northug.