Perry og Hoftun sitter utrygt

Styreleder Ivar Koteng i Rosenborg Ballklub innrømmer at stillingene til trener Per Joar Hansen og sportslig leder Erik Hoftun er et tema for RBK-styret. – Akkurat nå er vi ikke veldig fornøyd med utviklingen, sier Koteng.

Ivar Koteng

Teamet er mer aktuelt nå, sier Ivar Koteng.

Foto: Petter Moen Nilsen

Per Joar Hansen

Per Joar Hansen og RBK må belage seg på et stille Lerkendal søndag. Da vil supporterne markere sin misnøye med å være stille de første 15 minuttene.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
Hoftun

Supporterne til Rosenborg ønsker å få skiftet ut også sportslig leder Erik Hoftun.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes tror det blir en endring i den sportslige ledelsen i Rosenborg i nær framtid.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Ivar Koteng møtte leder i supporterklubben Kenneth Kjelsnes til debatt hos Magnhild Øwre i ettermiddagssendingen til NRK Trøndelag fredag.

15 minutts stillhet fra supporterne

Her varslet Kjelsnes at supporterklubben vil markere sin misnøye til RBK med å være helt stille de første 15 minuttene av søndagens eliteseriekamp mot Sogndal på Lerkendal.

Kjelsnes og supporterklubben har vært motstander av Per Joar Hansen siden ansettelsen av stjørdalingen for halvannet år siden. I tillegg ønsker de at sportslig leder Erik Hoftun må gi seg som sportslig leder, siden Hoftun har hatt ansvaret for treneransettelsen og spillerlogistikken.

– Mer aktuelt nå

Per Joar Hansen og Erik Hoftun er også et tema i RBK-styret. Det bekreftet styreleder Ivar Koteng på direkten i NRK Trøndelag.

– På prinsipielt grunnlag kan jeg si at vi tar opp dette temaet rett som det er, blant annet gjennom to årlige evalueringer.

– Er det blitt mer eller mindre aktuelt nå, spurte programleder Øwre.

– Når vi ikke er fornøyd med utviklingen, så er det selvfølgelig mer aktuelt. Og akkurat nå er vi ikke så fornøyd med utviklingen. Så det sier seg selv, sier Koteng.

– Det betyr at temaet kommer opp?

– Temaet kommer opp før eller senere, og temaet har også vært oppe.

– Er det krise i Rosenborg nå?

– Det er ikke krise nå. Vi har ikke gjort det så bra som vi ønsker, og ligger etter planen. Men hadde vi ligget på samme plass som Brann, ville det vært en krise, sa Ivar Koteng.

– Ikke stor tillit

Supporterleder Kjelsnes mener tilliten Koteng ga Erik Hoftun og Per Joar Hansen i ettermiddagssendingen, tyder på at det raskt kan komme endringer.

– Jeg merker meg at tilliten til den sportslige ledelsen ikke ligger tykt utpå styrelederen i Rosenborg. Jeg tror vi snart kommer til et tidspunkt der Ivar Koteng kan lede et grundig arbeid til å finne en god og kompetent sportslig ledelse i Rosenborg, sa Kjelsnes i ettermiddagssendingen.

– Vi ønsker endringer fordi vi har kastet bort nok tid, penger på feilkjøp og spillersalg, og vi ønsker også endringer fordi Rosenborg har fjernet seg fra den fotballen de egentlig ønsker å spille.

– Det er viktig å få fram at vi supporterne også ønsker at RBK bruker tid på prosessen på å finne den riktige treneren. De må sette opp en kravliste og leter etter et større område enn Trøndelag og Skandinavia. Den fotballen RBK ønsker å spille, den lever i høyeste grad i Europa i dag. Her finnes det mange talentfulle fotballtrenere som kan tenke seg å trene Rosenborg, som fortsatt har et stort navn, sier Kenneth Kjelsnes, leder for Kjernen, som er supporterklubben til Rosenborg Ballklub.