Perry får nytt landslag

Per Joar Hansen fra Stjørdal får et helt nytt fotballandslag å jobbe med.

Per Joar Hansen

Per Joar Hansen får ansvaret for fotballforbundets nye U23-landslag.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Nils Johan Semb

Nils Johan Semb mener U23-landslaget er et strålende tiltak.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

For i går ble det kjent at Norges Fotballforbund etablerer et U23-landslag for menn, og U21-landslagstrener Per Joar Hansen blir hovedtrener.

– Strålende tiltak

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er godt fornøyd med tiltaket, og den første troppen vil bli tatt ut i begynnelsen av neste uke.

– Dette er et strålende tiltak for utvikling av spillere som er for gamle for U21-landslaget, men banker på døra til A-landslaget, sier Semb til fotball.no .

NFF har takket ja til invitasjonen om å delta i en internasjonal turnering for U23-landslag. Dette gjelder spillere født etter 1. januar 1988.

– En ny arena

U21-landslaget har så langt vært det siste trinnet for aldersbestemte landslag for menn, men nå vil spillerne som havner i mellomsjiktet være aktuelle for U23-landslaget. På kvinnesiden finnes det også et U23-landslag.

– Det er bra for A-landslaget at aktuelle spillere får nok en arena å utvikle seg på og større grad av internasjonal matching. Det er også positivt for klubbene når det gjelder videreutvikling av gode spillere, sier Semb.

Stor turnering

International Challenge Trophy er en turnering som består av åtte deltakernasjoner, og Norge har havnet i pulje med Wales, Estland og Tyrkia. De øvrige nasjonene er England, Italia, Russland og Belgia.

Turneringen arrangeres i tidsperioden 2011-2013. Norges kampprogram: Tyrkia - Norge (14/11), Norge - Wales (5/6-2012), Estland - Norge (oktober 2012).
De to beste lagene fra hver pulje går til semifinaler i 2013.

Tidspunktene blir på internasjonale datoer, men er foreløpig ikke fastsatt.