Tilbakeviser masse-permitteringer

Leder i verkstedklubben ved Kværner Verdal, sier det er feil at så mange som 500 ansatte ved verftet kan bli permittert.

Kværner Verdal

Ifølge Dagens Næringsliv forbereder konsernsjef Jan Arve Haugan de ansatte ved Kværner Verdal på masse-permitteringer til vinteren.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Det er Dagens Næringsliv som lørdag skriver at mellom 400 og 500 ansatte ved Kværner Verdal kan bli permittert til vinteren grunnet manglende oppdrag.

– Dette antallet er feil, sier leder i verkstedklubben og styremedlem i Kværner, Ståle Knoff Johansen til NRK.

LES: Kan bli nødt til å flytte ansatte

Har ingen nye oppdrag

Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner

Konsernsjef i Kværner, Jan Arve Haugan.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Ståle Johansen

Leder i verkstedklubben ved Kværner Verdal, Ståle Knoff Johansen.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Verftet, som har 600 ansatte, har ingen nye oppdrag på blokka når de neste år er ferdig med å bygge to stålunderstell til plattformer.

Ifølge Dagens Næringsliv har Kværner tapt flere store oppdrag til asiatiske verft på grunn av pris.

Det siste året har Kværner Verdal fått kjenne på markedsmakta og sett at store kontrakter har gått til utlandet.

– Det er selvfølgelig skuffende å gå fra å være en av de som vant alle kontrakter til å bli den som ikke får kontrakter, sa direktør ved Kværner Verdal, Sverre Myklebust til NRK i mai.

Til Dagens Næringsliv sier Kværner-sjef Jan Arve Haugan nå at noen kan få jobb ved andre prosjekter, men at flere hundre ansatte må være forberedt på permitteringer.

Klubbleder var i møte med sjefen

Klubbleder og styremedlem i Kværner, Ståle Knoff Johansen, tror det må være snakk om andre eller flere deler av konsernet.

– At fire- til fem hundre ansatte står i fare for å bli permittert er feil. Vi har arbeid frem til våren 2014, sier han.

Knoff Johansen sier de ansatte også kan reise til arbeid andre steder i konsernet.

– Noen permitteringer kan det bli, men ikke i et slikt omfang som Dagens Næringsliv beskriver.

Knoff Johansen sier han var i styremøte med Kværner-sjef Jan Arve Haugan senest på torsdag, og at det der ikke var snakk om omfattende permitteringer.

Ingen nedgang i aksjonær-utbytte

Haugan presenterte fredag resultatet for andre kvartal i år. Det viser at selv om ordreinngangen er god, var lønnsomheten svakere enn forventet.

Selv om lønnsomheten i Kværner går ned, er det ifølge Dagens Næringsliv imidlertid ingen fare for kutt i utbyttet til de største aksjonærene, Kjell Inge Røkke og staten.

Tallene viser at det halvårlige utbyttet blir på 150 millioner kroner tilsammen.