NRK Meny
Normal

Fra «Ikke gjør dette hjemme» til «Norges tøffeste»

Per Olav Alvestad har satt både psyken og fysikken til ti ungdommer på prøve i realityserien «Norges tøffeste».

Per Olav Alvestad

Per Olav Alvestad er programleder i den andre sesongen av Norges tøffeste.

Foto: Erlend Lånke Solbu

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Forrige uke konkurrerte ti deltagere mellom 18 og 28 år om tittelen «Norges tøffeste» på Hegra festning, utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag.

I en kald og fuktig bunker ble de holdt fanget i en uke. Der sov og levde de sammen med mennesker de knapt har sett, uten komfort og uten kontakt med omverdenen. De konkurrerte til det stod igjen en vinner.

– Deltakerne virker sterke både fysisk og psykisk, men det er først når de har holdt på noen dager og begynner å slite med lite søvn og lite mat, vi virkelig ser hva som bor i dem, sier Per Olav Alvestad fra Husnes i Kvinnherad.

Ekstremt krevende oppgaver

Per Olav Alvestad er kjent fra programmer som «Schrödingers katt» og «Ikke gjør dette hjemme». Nå debuterer han som programleder i realityserien, som spilles inn på et festningsverk utenfor Stjørdal.

I realityserien «Norges tøffeste» blir den som er sterkest psykisk og samtidig klarer seg gjennom ekstreme prøvelser og tøffe fysiske oppgaver, kåret til vinner.

– Det blir en del endringer sammenlignet med den første sesongen. Det blir tøffere og mer krevende på alle mulige måter. TV-seerne kan glede seg, sier prosjektleder Hilde Håbjørg, ved Mediehuset NRK Trøndelag.

Les også: Geir Kåre er Norges tøffeste

Populært konsept

Mange ungdommer søkte om bli deltagere i sesong to av «Norges tøffeste». Søkertallene er litt lavere enn de var i første sesong, men de som søkte denne gangen virker både sterkere og tøffere, mener prosjektlederen.

– Det var mange gode kandidater i søkerbunken. Det er tydelig at de som har søkt i år, har sett forrige sesong og vet hva de skal være med på, sier Håbjørg.

Les også: Realityserie inspirert av krigshelter

«Norges tøffeste» blir sendt på NRK1 på nyåret. Deltagerne blir presentert før jul.

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.