NRK Meny
Normal

Fra «Ikke gjør dette hjemme» til «Norges tøffeste»

Per Olav Alvestad har satt både psyken og fysikken til ti ungdommer på prøve i realityserien «Norges tøffeste».

Per Olav Alvestad

Per Olav Alvestad er programleder i den andre sesongen av Norges tøffeste.

Foto: Erlend Lånke Solbu

Forrige uke konkurrerte ti deltagere mellom 18 og 28 år om tittelen «Norges tøffeste» på Hegra festning, utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag.

I en kald og fuktig bunker ble de holdt fanget i en uke. Der sov og levde de sammen med mennesker de knapt har sett, uten komfort og uten kontakt med omverdenen. De konkurrerte til det stod igjen en vinner.

– Deltakerne virker sterke både fysisk og psykisk, men det er først når de har holdt på noen dager og begynner å slite med lite søvn og lite mat, vi virkelig ser hva som bor i dem, sier Per Olav Alvestad fra Husnes i Kvinnherad.

Ekstremt krevende oppgaver

Per Olav Alvestad er kjent fra programmer som «Schrödingers katt» og «Ikke gjør dette hjemme». Nå debuterer han som programleder i realityserien, som spilles inn på et festningsverk utenfor Stjørdal.

I realityserien «Norges tøffeste» blir den som er sterkest psykisk og samtidig klarer seg gjennom ekstreme prøvelser og tøffe fysiske oppgaver, kåret til vinner.

– Det blir en del endringer sammenlignet med den første sesongen. Det blir tøffere og mer krevende på alle mulige måter. TV-seerne kan glede seg, sier prosjektleder Hilde Håbjørg, ved Mediehuset NRK Trøndelag.

Les også: Geir Kåre er Norges tøffeste

Populært konsept

Mange ungdommer søkte om bli deltagere i sesong to av «Norges tøffeste». Søkertallene er litt lavere enn de var i første sesong, men de som søkte denne gangen virker både sterkere og tøffere, mener prosjektlederen.

– Det var mange gode kandidater i søkerbunken. Det er tydelig at de som har søkt i år, har sett forrige sesong og vet hva de skal være med på, sier Håbjørg.

Les også: Realityserie inspirert av krigshelter

«Norges tøffeste» blir sendt på NRK1 på nyåret. Deltagerne blir presentert før jul.