Pensjonistene kan få plass rundt Ritas bord

Pensjonistpartiet ser ut til å bli ny samarbeidspartner for Rita Ottervik og Arbeiderpartiet i Trondheim de neste fire årene. Det synes klart etter forhandlingene tirsdag.

Rita Ottervik og Hilde Opoku

Rita Ottervik (Ap) og Hilde Opoku (De Grønne) kan bli ordfører og varaordfører med støtte fra Pensjonistpartiet i Trondheim.

Foto: Øyvind Olsson / NRK

Ifølge Adresseavisen ønsket Arbeiderpartiet også å ha med seg Venstre i en bredere allianse i Trondheim, men dette ble det ikke noe av etter tirsdagens forhandlinger.

Skuffet Venstre

– Vi fikk ikke være med. Rita Ottervik sa at hun hadde forsøkt, men at det var sterk motstand hos de andre partiene. da valgte de å holde oss utenfor. Vi har ønsket å være med, og er skuffet, sier Venstres Jon Gunnes til Adresseavisen.

Det er først og fremst SV i Trondheim som er skeptiske til å inngå et samarbeid med Venstre, mens også Miljøpartiet De Grønne skal være negative til å utvide samarbeidet.

Gamle Frp-ere

Svein Otto Nilsen

Svein Otto Nilsen fra Pensjonistpartiet får plass i Trondheim bystyre.

Foto: Demokratene / NRK

I front for Pensjonistpartiet i Trondheim, sitter de to tidligere Frp-politikerne, Svein Otto Nilsen og Morten Kokaas. De to får nå plass i Trondheim bystyre, og kan nå være med på å sikre Arbeiderpartiet og deres samarbeidspartnere en bred allianse.

Forhandlingene i Trondheim fortsetter onsdag, og Rita Ottervik har tidligere antydet at hun på torsdag kan presentere sin nye allianse i trondheimspolitikken. Nå er det usikkert om dette tidsskjemaet vil holde.