Pensjonerer proff narkojeger

Etter åtte år i politiets tjeneste blir Pepper pensjonist.

Narkohund
Foto: NRK

- Jeg kjenner at det blir trist, ikke minst for familien. Men vi får inn en ny hund som jeg håper vil hjelpe på noe av savnet, sier politibetjent Morten Mogstad til NRK.

I åtte har han trent og bodd sammen med narkotikahunden Pepper. Sammen har de avslørt både gjemmesteder narkotika og brukere.

- Det har nok blitt narkotika for ganske mange hundre tusen kroner ja, sier Mogstad.

Flytter til Trondheim

Nå skal Pepper over i pensjonistenes rekker. Forleden ble hunden kjørt fra lensmannskontoret i Verdal til sitt nye hjem, Stiftelsen Sørum gård i Trondheim. Det er et kollektiv for stoffmisbrukere.

- Styreformannen vår er politi og han tipset om narkohunden som skulle ut av tjeneste. Det å få en narkotikahund hit er positivt, det er også forebyggende for nå blir det ikke særlig lurt å ta med dop hit, sier Siri Aune Thomassen, daglig leder ved Stiftelsen Sørum gård.

Video: Se Pepper på Sørum gård (aartikkelen fortsetter under).

Video nsps_upload_2009_1_8_14_41_41_1831.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ny bestevenn


Geir Simonsen har bodd i kollektivet og jobber nå som miljøarbeider for å hjelpe andre. Han ser på Pepper som en kommende venn, ikke en narkotikahund.

- Dyr apellerer til de normale følelsene og instinktene i oss. Og det trenger kanskje jenter og gutter som er hos oss og som kanskje har kjørt et rotterace med de tingene der. En hund vil kanskje bringe fram ansvaret og smilet, sier Simonsen.

For noen år tilbake bodde det en annen hund på gården, det var beboernes beste venn.

- Kanskje er det vanskelig å snakke med folk om ting, men man kunne fortelle hunden hvordan man hadde det. Virkelig en bestevenn man kunne stole på, sier Siri Aune Thomassen, daglig leder ved Stiftelsen Sørum gård.

Narkohund
Foto: NRK