Pendlere reddes av skogsbilveg

Raset på fylkesveg 30 i går fører til store praktiske problemer for dagpendlere fra Holtålen og nedover Gauldalen. Men en skogsbilveg er redningen for mange.

Jan Håvard Refsethås

Ordfører Jan Håvard Refsethås i Holtålen er lei av rasene på fylkesveg 30.

Foto: Hege Tøndel Jonli / NRK

– Arbeidsfolk får en omveg på opptil 230 kilometer til jobb, sier ordfører Jan Håvard Refsethås i Holtålen kommune.

Skogbilvegen åpnet

I formiddag ble skogsbilvegen ved fylkesveg 30 åpnet for trafikk. Dermed slipper dagpendlere som kjører fra Holtålen og nedover Gauldalen, den lange omveien for å komme til og fra arbeid.

Det er kolonnekjøring på stedet.

– I går var vegen for bløt til at det kunne kjøres på den. Nå håper jeg Statens vegvesen setter inn ressurser slik at i alle fall personbiler kan bruke vegen, mener Refsethås.

Også i mai var fylkesveg 30 stengt på grunn av ras i Holtålen . Den gangen gikk det flere dager før vegen ble åpnet igjen.

Mange pendlere

– Nå er jo hovedferdselsåren mellom Trondheim og Røros stengt igjen. Det er utrolig mange i Holtålen som jobber nedover i Midtre Gauldal og motsatt. En del vil nok ha problemer med å komme seg på jobb i dag, mener Refsethås.

Ingen kom til skade i raset i går , og vegen blir trolig stengt fram til helga.

– En geolog skal i løpet av formiddagen inn og vurdere sikkerheten på rasstedet. Oppryddingsarbeidet starter ikke før det er klart at området er trygt å ferdes i, sier vaktoperatør Torgeir Nekstad ved vegtrafikksentralen.

Jordras sperrer Fv 30 og jernbanen mellom Støren og Røros.

Jordras på fylkesveg 30