NRK Meny
Normal

Antirasister overdøvde Pediga-Hermansen

Pediga-leder Max Hermansen blei ropt til taushet av ungdommer fra organisasjonen Nye SOS Rasisme som stilte seg opp foran Pegida-demonstrasjonen i Stjørdal.

Pediga-demonstrasjon i Stjørdal.

SE VIDEO: Pediga-demonstrasjon i Stjørdal.

Antirasister som ikke ville tillate Pegida-lederen å spre sitt budskap, stilte seg opp like inntil de få som møtte fram for å delta i den første Pegida-demonstrasjonen i Trøndelag og ropte slagord som overdøvde Max Hermansen da han prøvde å ta ordet på torget i Stjørdal.

– Uheldig at vi ikke kommer til orde

Initaitivtaker til den første Pediga-demonstrasjonen i Trøndelag, Sina Staes Janevska, klagde via NRK Midt-Nytt over at Hermansen ikke fikk ørens lyd og ikke kom til orde når han hadde tatt turen nordover for å besøke henne og arrangementet.

Hun syntes det var et angrep på ytringsfriheten alle har, når organisasjonen blei ropt til taushet av taktfaste slagord.

Sammenlikna med Behring Breivik

Men representanter for Nye SOS Rasisme ville presse den muslimkritiske Hermansen til taushet og en representant for organisasjonen sammenlikna Pegida med det politiske synet massedrapsmannen Anders Behring Breivik står for.

Antirasistisk demonstrasjon i Stjørdal

Antirasister stilte med paroler mot Pegida.

Foto: Ole Jørgen Finnes / NRK

Lavmælte demonstranter også til stede

En rekke mer lavmælte demonstranter som bare ville markere sin avsky med Pegida gjennom å være tause til stede, stod lenger borte på torget. Flere politiske organisasjoner deltok der. De la seg ikke bort i hva gruppa fra SOS Rasisme gjorde.

Men alt i alt var motdemonstrantene langt flere enn de som møtte fram i den antimuslimske markeringa.