Hovedrett for 4 pers.
500 g. pasta (riflete rør, sommerfugler eller annen kort pasta som holder godt på sausen)
300 g. fiskefilet (sei, torsk eller hyse)
2 bokser hermetiske tomater
2-3 hvitløkbåter
1 liten rødløk eller 2 vårløk
12-15 kapers
Salt, (chilipepper) dill, persille
Finhakk løk og hvitløk og surr dette i olivenolje til det blir mykt. La tomatene renne litt av, mos dem godt og tilsett i løkblandingen sammen med kapers.
Litt salt tilsettes dersom en bruker kapers i lake. (Benyttes kapers nedlagt i salt kan disse være nok saltet.)
Litt chilipepper er også godt i denne retten.
La dette surre i 15-20 minutter. Smak til mht. krydder og tilsett finhakket dill og persille. Tilsett gjerne litt mer ovenolje. Skjær fiskefileten i biter og legg dem i tomatsausen, og la dette trekke.
Ikke rør for mye etter at fisken er tilsatt, da vil bitene falle fra hverandre.
Kok pastaen i rikelig lettsaltet vann og smak på den underveis. Pastaen skal, når den er ferdigkokt, være "al dente" - dvs. at tennene møter litt motstand.
La pastaen renne av i dørslag og bland den forsiktig med fiskesausen. Serveres straks.
Buon appetito!
Med vennlig hilsen
Lisbeth Øverland
Trondheim