NRK Meny
Normal

Full stans i hurtigbåttrafikken i Namdal

Hurtigbåten «Namdalingen» fikk motorhavari i dag tidlig og ligger nå til kai i Rørvik. Det er usikkert hvor lenge båten vil være ute av drift.

Hurtigbåtstans

Hurtigbåten «Namdalingen» ligger til kai i Rørvik etter motorhavari i dag morges.

Foto: Liv Govasli / NRK

– Vi fikk indikasjon på en brannalarm i maskinen, og det viste seg at det skyldtes oljedamp. Vi stoppet motoren, og måtte fortsette til Rørvik med én motor, sier skipper Truls Øren på «Namdalingen» til NRK.no.

Må ta bussen


Hurigbåten ligger nå til kai i Rørvik, og passasjertrafikken går med buss mellom Namsos og Rørvik. Det er usikkert hvor lenge hurtigbåten vil være ute av drift.

– Vi må bytte ut motoren og finne en reservemotor. Det er umulig å si hvor lang tid dette vil ta. I løpet av dagen kommer det en båt fra Trondheim som vi setter inn men det blir neppe i dag, sier Øren.

Åtte passasjerer ombord

Hvor alvorlig er dette?

– Det er ikke mer alvorlig enn at ruta er innstilt, og at det går ut over økonomien. Det er typisk at det skjer på en fredag, som er den største reisedagen, men heldigvis er det skolefri i dag, sier han.

IfølgeNamdalsavisa var det åtte passasjerer om bord på Namdalingen da brannalarmen gikk, og de som skulle videre til Namsos ble sendt med buss.