NRK Meny
Normal

Pass opp for glatte veier!

Etter tre trafikkulykker på kort tid, advarer Statens Vegvesen mot glatte veier helt frem til mandag.

Bil i bergvegg på Byneset
Foto: Erland Knutsen / NRK

Det er meldt klart vær og sol helt fram til søndag, og Veitrafikksentralen i Trondheim ser for seg en utfordrende helg.

– Vi har saltet veiene der ulykkene har skjedd. I tillegg har vi saltet hovedfartsårene på E6, sier vaktleder i Veitrafikksentralen, Anita Berglund, til NRK Trøndelag.

Hun fikk den første meldingen om glatt vei, med påfølgende bilulykke, klokken 1030 i morges.

Mildt, men glatt

I Trondheimsområdet ble det målt to plussgrader på det laveste i natt. Flere andre steder krøp gradestokken under null og viste kuldegrader.

Men selv om det er plussgrader på natten, kan det bli glatt på veiene.

– Den meterologiske målingen skjer to meter over bakken, og da kan det godt fryse på bakken selv om det er registrert et par varmegrader, sier vakthavende ved værtjensten på Ørlandet, Tor Bretting, til NRK Trøndelag.

På langtidsvarselet til yr.no er det meldt mildt i dagene fremover, men bilistene må være oppmerksomme og ikke la seg lure av det fine været.

– På skyggesidene er det nok glatt mange steder i Trøndelag. Når sola kommer og skinne på veien, blir den polert og det kan bli svært glatt, understreker Bretting.

Bil snurret rundt på E6

En bil snurret rundt flere ganger. (Artikkelen fortsetter under bildet.)

Foto: Tor Aage Hansen

Tre ulykker på kort tid

Torsdag morgen sjedde det tre bilulykker i Trondheim på samme tid. Alle ulykkene skjedde mellom klokken 0930 og 1200. Årsaken til ulykkene er glatte veier.

Klokken 09.25: En mann ble sendt til sykehus etter at en bil kjørte i autovernet like ved Kroppanbrua. I forbindelse med en forbikjøring mistet mannen kontrollen og kjørte inn i autovernet på venstre siden av veien. Trolig er årsaken til ulykken glatte veier.

Klokken 10.35: En kvinne satt fastklemt i en bil på Byneset i Trondheim etter en rundvelt. Kvinnen skal ha mistet kontrollen i en sving, da hun var på vei fra Byneset i retning Flakk.

Klokken 12.00: Føreren av en personbil fikk sleng, kjørte inn i trailer, og snurret rundt flere ganger på E6 mellom Helltunnelen og Stavsjøfjelltunnelen.

Skummelt med sommerdekk

Ifølge Veitrafikksentralen er det fortsatt glatt flere steder i Trondheim.

– De som eventuelt har sommerdekk, er ille ute. Piggfrie dekk derimot, skal fungere bra, sier Anita Berglund.

Hun legger til at Statens Vegvesen har saltet på flere veier og at de følger med gjennom helgen.

Uendret til søndag

Ifølge Værtjenesten på Ørlandet vil det fine været holde seg gjennom helgen og bilistene bør være på vakt.

- Det er meldt østavind og temperaturen kan gå ned mot to pluss i Trondheimheimsområdet på natten, mens det på dagtid vil være 8-9 grader. Det er meldt mye pent vær og ingen skyer, så værsituasjonen vil holde seg til søndag, sier Bretting.

Sjekk været på Yr.no

Ulykke på E6

Glatte veier i Trondheim.