NRK Meny
Normal

Fant kirkas bil full av tyvgods

– Ingenting av det som lå i bilen er vårt, sier kirkegårdsleder Johnny Jensen. Han synes det er lite trivelig å tenke på at kirkas bil har vært brukt på tyveritokt i påska.

Innbrudd garasje

Innbruddstyver brøt seg inn i garasjen ved kirkegården, stjal varebilen og fylte den med tyvgods. Logoen til Kirkelig Fellesråd var tapet over.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Johnny Jensen

Kirkegårdsleder Johnny Jensen håper de som nå savner verdifullt anleggsutstyr får det igjen.

Foto: Privat

Innbrudd garasje

Ubudne gjester har knuste ei rute og brutt opp garasjen ved Tilfredshet kirkegård i Trondheim. Herfra stjal de ei varebil.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
– Ei rute i garasjen er knust. Låsen er brutt opp, og slik har tyvene kommet seg inn og stjålet bilen, sier Jensen oppgitt.

Kirkegårdslederen ved Tilfredshet kapell i Trondheim ble varslet om innbruddet i dag da to medarbeidere skulle ut med varebilen.

De ble møtt av en tom garasje, og fikk bekreftet at den stille uke slettes ikke er stille for de med uærlige hensikter.

Driftsbygningen i tilknytning til kirkegården ligger usjenert til mellom Nidelva og St. Olavs Hospital i Trondheim, og her har innbruddstyvene kunnet jobbe i fred.

– Garasjeporten er ganske så solid, og skal være vanskelig å åpne. Men de har nok hatt riktig utstyr med seg, sier Jensen.

Skjulte logo med gaffatape

Kirkegårdslederen anmeldte tyveriet umiddelbart, og det tok ikke lang tid før bilen ble funnet av politiet.

Men da Jensen skulle hente den, oppdaget han at varebilen var full av det han er sikker på må være tyvgods.

– Bilen var full av anleggsutstyr, spikerpistoler og aggregat. Ingenting av dette er vårt, sier han.

I et forsøk på å skjule at en av bilene til Kirkelige Fellesråd var ute på et høyst uvanlig oppdrag i påskehøytiden, hadde tyvene maskert logoen med gaffatape, uten at det hjalp nevneverdig.

Bilen ble gjenkjent på Leangen i Trondheim.

– Skulle nesten tro det hadde vært enklere for dem å kjøre rundt i ro og fred med fellesrådets logo på, sier Jensen lakonisk.

Har undersøkt bilen

Innbrudd garasje

Tyvene har forsøkt å skjule logoen til Kirkelig Fellesråd med gaffatape.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
Innbrudd garasje

Garasjen ved kirkegården ligger usjenert til mellom Nidelva og St. Olavs Hospital i Trondheim.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Politiet har i løpet av dagen undersøkt bilen på jakt etter biologiske spor.

– Åstedsundersøkelsene er kommet i gang, men det er for tidlig å slå fast at dette er tyvgods. Vi må avvente den fullstendige rapporten først, sier fungerende krimvaktleder, Per Einar Flatås, til NRK.

Ingen er så langt pågrepet.

Kirkegårdsleder Johnny Jensen medgir at det er litt spesielt når bilen til Kirkelig Fellesråd blir brukt på en slik måte.

– Det er trist, og man blir jo både paff og irritert. Det er fryktelig synd at bilen er brukt til å forulempe andre, sier Jensen, som håper de som nå savner verdifullt anleggsutstyr får det tilbake.

Få boliginnbrudd i påska

Selv om påska er kjent for å være høytid for innbrudd, kan politiet i følge adressa.no melde om kun fem grove tyverier fra leiligheter og villaer.

Disse har skjedd i Melhus, Selbu, Orkdal og Trondheim.

– Det ser ut til at folk har tatt sine forholdsregler og sikret boligene sine mot innbrudd før de reiste på påskeferie, sier politiførstebetjent John Ola Volden ved krimvakta ved Sentrum politistasjon til avisa.

I Nord-Trøndelag er det meldt om seks tyverier fra leiligheter og villaer fra fredagen før palmehelga til og med i dag.