NRK Meny
Normal

Pasientprotest mot nedlegging

Mange eldre og syke finner seg ikke i at et rehabiliteringssenter i Levanger blir stengt fordi et anbud ikke var godt nok pakket.

Demonstrasjon for Bjørnang

- Vi er livredde for at Bjørang blir nedlagt, det er det beste rehabiliteringstilbudet vi har i området. Jeg vil også si at det er det beste habiliteringstilbudet vi har, sier pasient Asgjerd Valstad til NRK Trøndelag.

Ikke godt nok forsegla

Hun var en av flere hundre som i ettermiddag demonstrerte mot at Bjørnang Rehabiliteringssenter stenger dørene 1. februar.

Helse Midt-Norge vil ikke forlenge kontrakten med institusjonen fordi et anbud ikke var godt nok forsegla.

- Jeg håper at de politiske grupperingene skjønner alvoret i situasjonen. Det handler ikke bare om oss som her er nå, vi går mot en økning i den eldste aldersgruppen og de kan vi ikke sende som pakkepost til et dagtilbud, sier Asgjerd Valstad.

Kunne ikke godkjenne anbudet

Rådgiver Reidar Tessem i Helse Midt-Norge sier at de må behandle tilbyderne likt.

- Det er ikke noen artig situasjon vi har kommet opp i. Bakgrunnen er at vi har hatt en anskaffelse når det gjelder rehabilitering, vår oppgave er å gi alle som tilbyr oss tjenester lik behandling. Hvis vi skulle begynne å gi ulik behandling på samme krav ville vi virkelig være ute å kjøre, sier Reidar Tessem.

Han sier kravet var at anbudet skulle være pakket og merket på en spesiell måte. Det var ikke anbudet fra Bjørnang.

- Dermed så avviste vi dette tilbudet. Hvis vi hadde godkjent måten det ble levert på hadde vi behandla flere tilbydere ulikt, og det kan vi ikke gjøre, sier Reidar Tessem.

Bjørnang rehabiliteringssenter

Bjørnang Rehabiliteringssenter.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Mange mister jobben

30 ansatte mister jobben når senteret stenger dørene.

Ordfører i vertskommunen Levanger Robert Svarva (Ap) sier ettermiddagens markering vitner om hvor viktig Bjørnang er. Og vedtaket fra Helse Midt-Norge må han forholde seg til.

- Som ordfører i kommunen som har dette tjenestetilbudet er jeg selvsagt ikke fornøyd med det. Men jeg forholder meg til det, sier Svarva.

- Tror du de når fram og at Bjørnang består?

- Jeg hadde nok håpet på det, men jeg tror det ikke, sier ordføreren.

Ifølge Svarva er det uklart om hva som når skjer med lokalene der det til nå har vært drevet rehabilitering.

- Vi skal ha en prat med eieren der i nærmeste framtid. Det er i privat eie og vi får høre hva slags planer eieren har, sier Robert Svarva, ordfører i Levanger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.